• Profiel
    • Inloggegevens vergeten
    • Hulp bij inloggen
  • D2 toont ware gezicht

U zult zich misschien afvragen waarom er enkele maanden geen verslag van de D2 is geplaatst. Ik zal het u vertellen. Dat zou namelijk een eentonig verhaal zijn geworden. Samengevat; Wekelijks een behoorlijke inzet, een eerste helft die 2 kanten op kan, lege handen bij het eindsignaal. Tevens ook een haperende doelpuntenmachine, waardoor de tegenstander vaak met 1 doelpunt verschil won. Vervelend voor de spelers en menig ouder ging leiden onder “het net niet complex”.

Vandaag de wedstrijd tegen Veerse Boys D1. Een team met bijzonder grote jongens. Dat blijft toch een apart gezicht, maar de zeer snel groeiende kids ontbreekt het vaak aan een verfijnde motoriek. Ze zijn minder wendbaar en de handelingssnelheid ontbreekt. Bij standaardsituaties kunnen ze gevaarlijk zijn. En je zet ze niet zomaar van de bal. Scheidsrechter van dienst is Kjell, de wedstrijd wordt afgewerkt op het hoofdveld en het weer is op zijn Maarts, koud en bewolkt.

Dongen D2 legt vanaf het eerste fluitsignaal veel inzet op de grasmat. Na ruim 8 minuten een flinke domper. Hidde raakt in een duel met de langste jongen van het veld geblesseerd. Eerste diagnose een gebroken middenvoetsbeentje, later blijkt het een gescheurde enkelband te zijn. Wij wensen Hidde een voorspoedig herstel toe.
    In de eerste helft komt het gevaar veelal vanuit individuele acties en standaardsituaties. Maar zowel Steven als de keeper van Veerse Boys laten zich niet verrassen. Achterin bij Dongen blinken Gijs en Emirhan uit. Timo laat een aantal mooie aanvallende acties zien. Op het oog zou je denken dat Veerse Boys hun lengte beter zou kunnen uitnutten, o.a. bij de corners. Maar lengte hebben en lengte gebruiken zijn in deze leeftijdscategorie twee verschillende zaken. Dongen D2 toont geen ontzag voor de fysiek grotere tegenstanders. Ruststand 0 – 0.

In de tweede helft toont de D2 zich onverzettelijk. En toont wat ze werkelijk in huis heeft. De omzetting van trainer Peter, door Job in het team te brengen, zorgt voor veel dreiging op rechts. Job hoeft, na zijn operatieve ingreep eind vorig jaar, veel minder te doseren. Hij wordt dan ook veelvuldig in de diepte gelanceerd. In de 3de minuut gaat Job op rechts door en Rik van L. tikt de bal achter de keeper, 1 – 0. De feestvreugde is groot. Nog geen minuut later stuurt Timo weer Job de diepte in, hij schiet net naast.
    Aanval na aanval golft richting het Veerse goal, met de harde wind in de rug. Daan schiet in de 6de minuut net naast. En nog geen minuut later de 2 – 0. Prima voorbereidend werk van Timo, een steekpass en Luuk scoort in de korte hoek. In de 11de minuut gaat Rik van L. alleen op de keeper af, maar die redt knap. Na een kwartier doet Veerse Boys wat terug. De lange middenvelder wordt niet geblokt en schiet van buiten de zestien in de bovenhoek. Het moet gezegd worden een mooie tegentreffer, 2 – 1.
    In het resterende kwartier weet Dongen de aanvallen van Veerse Boys goed op te vangen. Moet de D2 met 10 man door. Een rode kaart op dit niveau lijkt een unicum. Maar bij het laatste fluitsignaal is de winst een feit. De vreugde bij spelers en ouders is groot.