• Tweedaags toernooi met vijf nationaliteiten.

  Internationaal BVO-jeugdvoetbaltoernooi U15 bij VV Dongen.

  Door Piet Scheepers

  Voor het tweede jaar organiseert WO Sport Events op de velden van VV Dongen een internationaal voetbaltoernooi voor U15 elftallen. Dit tweedaags toernooi begint op zaterdag 20 augustus met de poulewedstrijden op twee velden. Op zondag 21 augustus worden de finalewedstrijden gespeeld.

  Er zal gestreden worden om de Dongen-Cup. Dit toernooi wordt onderandere gespeeld op het nieuwe kunstgras hoofdveld van VV Dongen.

  Luke van Overbeek en Jeffrey Weterings zijn de twee personen binnen WO Sport Events, die verantwoordelijk is voor de organisatie. Je hoeft beide heren niets over voetbal te vertellen. Beiden zijn gediplomeerde trainers en tijdens het voetbalseizoen, naast hun dagelijkse werkzaamheden, drukdoende met jeugdige voetbalelftallen. Door de jaren heen hebben zij een netwerk opgebouwd binnen de internationale voetbalwereld.

  Waarom specifiek de jeugd rond 15 jaar? “Er is veel vraag naar toernooien in deze categorie,” vertelt Luke van Overbeek. Hij heeft ervaring met het organiseren van toernooien. Zijn marketingopleiding is daarbij een prima steun in de rug. Zeker op het internationaal niveau onder auspiciën van UEFA en FIFA.

  Zo organiseerde hij een U-15 toernooi in Rotterdam met o.a. Chelsea, PSG (Paris), Juventus, Feijenoord en Ajax. Niet alleen in Nederland zette hij toernooien op. “In Dubai een landentoernooi U-18 met landen als Engeland en Japan.”  Jeffrey Weterings hield het meer dichter bij huis. “Toernooien zijn mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader organiseerde in het verleden ieder jaar in samenwerking met Euro Sportring een recreatief toernooi. En vanuit mijn werk, het maken van marketingplannen, vind ik het leuk om dit te doen.”

  “Was het vorig jaar een zeer geslaagd ééndaags toernooi, dit jaar duurt het twee dagen. Vijf nationaliteiten komen naar Dongen en daarvoor worden de deelnemers ondergebracht in een A-Hotel accommodatie,” vertelt Jeffrey Weterings. De deelnemers van de Betaalde Voetbal Organisaties (BVO ‘s) komen uit: België, Denemarken, Nederland, Polen en Zweden.

  De winnaar van vorig jaar, Go Ahead Eagles uit Deventer, heeft zich door omstandigheden teruggetrokken. Via de Cityfootballgroep heeft de organisatie het Belgische SK Lommel kunnen aantrekken. Bij Cityfootballgroup zijn verenigingen zoals o.a.: Manchester City, Montevideo City, New York City en SK Lommel aangesloten.

  “SK Lommel heeft toegezegd naar aanleiding van de positieve reacties die deze club heeft ingewonnen. Zij kregen deze van clubs die de eerste editie van dit toernooi hebben meegemaakt,” reageert Jeffrey Weterings. “Het aantal deelnemers is hierdoor weer tien.”

  Voor meer informatie zie https://wpsportevents.com. Locatie: Sportpark De Biezen, Procureurweg 2, 5103 BG, Dongen. Op deze locatie is een terras met hapjes en drankjes aanwezig.