Hartelijk welkom op onze website.

U bent één van de 300.000 bezoekers per jaar! Op onze website vindt u vrijwel alle informatie over onze vereniging: van het laatste nieuws, een training die niet door kan gaan tot aan berichten van de bestuurstafel of verslagen van evenementen.

De vereniging

VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 1000 leden waarvan zo’n 650 spelende leden. Deze leden voetballen in 10 herenteams (waarvan één veteranenteam), twee damesteams en bijna 40 jeugdteams. Wij hebben ongeveer 250 enthousiaste vrijwilligers die er voor zorgen dat er bij VV Dongen kan worden gevoetbald en dat andere activiteiten kunnen worden uitgevoerd.

Dongen Steunt
VV Dongen is een dynamische vereniging, die zich volop in de Dongense samenleving manifesteert en voor veel mensen een sportieve, gezellige en maatschappelijke tijdsbesteding biedt. Met de financiële bijdragen van onze hoofdsponsor ING, vele andere sponsoren en `Dongen Steunt` kunnen we de kwaliteit en continuïteit van onze club zeker stellen, maar daarnaast ook maatschappelijke initiatieven van andere verenigingen financieel ondersteunen. Deelnemers aan Dongen Steunt (ambassadeurs) betalen jaarlijks een vaste bijdrage aan VV Dongen. Hiervan wordt jaarlijks een deel besteed aan de ondersteuning van een ander sociaal maatschappelijk initiatief in Dongen.

Sportieve ambities
Wie vooruit wil, moet ambities hebben. Het is in de sport niet anders dan in het privé- en bedrijfsleven. VV Dongen hééft ambities. Onze ambitie is om met onze selectie op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. Waarbij we zoveel mogelijk spelers vanaf de jeugd zelf opleiden. Daarom investeren wij in onze jeugdteams (veelal betaalde en goed opgeleide trainers, in- en externe toernooien, allerlei nevenactiviteiten) en laten wij deze op een zo hoog mogelijk niveau presteren. Dit alles is vertaald in een jeugdbeleidsplan. Daarnaast willen wij iedere voetballer de mogelijkheid geven om op zijn of haar eigen niveau te spelen en de daarbij behorende training en begeleiding optimaal te verzorgen.

Niveau
Onze eerste jeugdteams komen tenminste uit op Hoofdklasse-niveau. Om de doorstroming van lagere (jeugd)teams naar (jeugd)selectieteams te bevorderen is een Hoofd Jeugdopleiding aangesteld. Met  een goede structuur van trainingen van jongs af aan kan het niveau, van alle teams, omhoog gebracht worden. Om jeugdspelers op de juiste plaats te krijgen wordt interne scouting ingezet.

In het seizoen 2016-2017 komt ons eerste elftal voor het eerst uit in de Derde Divisie Zondag. Zowel tijdens thuiswedstrijden (gem. ca. 700 bezoekers) als bij uitwedstrijden kunnen wij rekenen op een flink aantal fanatieke supporters die de vereniging een warm hart toedragen.

Wij ontmoeten ook u graag een keer op ons sportpark! U bent van harte welkom bij een wedstrijd van onze jeugdteams of seniorenelftallen, of bij een van onze activiteiten!

Angela Jansens
voorzitter