• “Balen van tegentreffer! Veel kansen gemist!”

Dongen O23 wint van laagvlieger Orion.

Bijna een jaar geleden werd door de Coronapandemie de competitie stilgelegd. Dongen O23 stond er toen florissant voor: ongeslagen koploper!

Voor het eerst speelde Dongen in de O23 competitie. Gelijk op niveau ingedeeld in de 2e divisie, waarin elftallen uitkomen waarvan het eerste elftal hoofdklasse of hoger speelt. Vorig jaar eindigde de eerste ontmoeting tegen het Nijmeegse Orion in 3-0 voor Dongen.

Bijna een jaar verder hebben beide teams wijzigingen aan moeten brengen. “Bij ons is Sel Bastmeijer overgeheveld naar Dongen 1 zondag. Dilaver Solak is niet  meer beschikbaar vanwege zijn werk. Bas Jansens, Freek en Niels Dingemans zijn op basis van hun leeftijd naar de zaterdag 1 overgeheveld. Jorg Blom is terug naar zijn oude club ONI. Daarvoor zijn een zestal jongens van de JO19 aan onze selectie toegevoegd. Bij Orion heb ik gezien dat daar ook enkele nieuwelingen in het team zijn opgenomen,” analyseerde trainer/coach Lars Jansens voor de wedstrijd afgelopen zaterdag. Zijn assistent dit seizoen is Ali Cemrek.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een magere 3-1 overwinning voor Dongen, na een magere 1-0 voorsprong bij rust. Op dat moment had het score bord minstens 4-0 moeten aangeven. Dongen kwam goed uit de startblokken. Er werd hoog druk gezet. Orion wist hier moeilijk onderuit te voetballen. De voorhoede van Dongen was beweeglijk en snel. Op links was Burak Erbek zijn tegenstander regelmatig te snel af en zorgde zo voor vele gevaarlijke voorzetten. Hetzelfde gold voor Timo van der Schans op rechts. Daartussen spits Luc Braams. Hij kon zich deze middag onsterfelijk maken als hij verschillende mogelijkheden om te scoren had benut. Geluk was niet aan zijn zijde. Vanuit het middenveld probeerde Dongen druk te houden. Hier was het Rijk Siemerink die veelal de lijnen probeerde uit te zetten. Na een kwartier opende Dongen de score. Burak Erbek was weer eens zijn tegenstander te snel af en zette Luc Braams in scoringspositie. De spits aarzelde niet en zette de 1-0 op het bord. Na de vele gemiste kansen kreeg Dongen na ruim een half uur bijna de deksel op de neus. Uit een corner werd bal hard op de lat gekopt. Dongen zwijnt!

De tweede helft hadden de bezoekers hun tactiek gewijzigd en opvallend was dat de ploeg uit Nijmegen ineens meer op Dongen helft ging spelen. Dit leidde in de 64e minuut tot een prima redding van doelman Sandro van Kuijck waardoor de gelijkmaker achterwege bleef. Coach Lars Jansens voerde een flink aantal wissels door. In de 65e minuut verscheen dan toch de 2-0 op het scorebord. Na eerst een mogelijkheid vanuit een corner de voorsprong te verhogen, volgde een vrije trap van Rijk Siemerink die bij Luc Braams belandde en binnenschoot. Dongen nam weer het heft in handen. Een prima aanval volgens het boekje resulteerde in en een-tweetje tussen Erbek en Siemerink die door de laatste werd afgerond naar 3-0. Dat het de wedstrijd van de gemiste kansen werd, liet Dongen in de 70e minuut nog eens zien. Burak Erbek omspeelde doelman Luc Gietelink van Orion, wilde de bal binnenschieten, maar daar zette een verdediger nog net zijn voet voor. Het werd uiteindelijk 3-1, terwijl 9-0 niet geflatteerd zou zijn. Na afloop evalueerde Lars Jansens met zijn volledige groep de wedstrijd. “Allereerst balen van de tegentreffer. We hebben veel kansen gemist! Je maakt het onnodig spannend, door niet te scoren. Denk hier maar eens over na. Maar ik ben meer dan tevreden met het veldspel dat jullie hebben laten zien. Het is een smet op de overwinning dat wij de kansen niet hebben omgezet in goals. Toch proficiat!”  Volgende week om 12.00 uur bij Kozakken Boys. Vorig seizoen werd de wedstrijd in vijf minuten beslist en werd het uiteindelijke 5-0.