• Dongen JO23 verliest avondwedstrijd tegen Gemert.

  Door Piet Scheepers.

  Zo draai je vorig seizoen met een selectief gezelschap aanstormende voetballers mee in de top van de Divisie 1 en nu, na de start van het nieuwe seizoen, sta je gewoon onderaan. Trainer-coach Lars Jansens kan er niet om heen. “Ook wij delen mee in de malaise waar de klappen vallen. Doordat de Zondag 1 last heeft van blessures en schorsingen, wordt bij ons spelers geleend om het gemis bij de zondag op te vullen. Wij lenen weer spelers van de JO19. Zo hebben wij vanavond vijf spelers van de JO19 op de lijst staan om een volwaardig team op de been te brengen.”  Uiteindelijk moest Dongen, met nog drie minuten te gaan, een 3-4 nederlaag incasseren.

  Tegenstander in deze avondwedstrijd was Gemert. Geen onbekende voor de VV Dongen. Ook hun zondag elftal speelt 3e Divisie. Deze zes-punten wedstrijd zou door Dongen gewonnen moeten worden om aansluiting te krijgen met de mede degradatiekandidaten. Jansens stuurde een mix van jong en oud het veld in. Jong zijn de spelers van de JO19 zoals Floris Sneep, Gijs de Leeuw, Mick van Geet, Filip de Kort en Sjors van Kerkhof. Roman Talboom, Dilaver Solak en Ewald Schoones zijn de ouderen en moeten deze mannen op sleeptouw nemen. Ondanks het feit dat Dongen al snel in de wedstrijd op een 0-1 achterstand komt, is er weinig krachtsverschil te bespeuren. Op slag van rust wist Chivarno Pansa voor Dongen de gelijkmaker te scoren.

  Ook de tweede helft deden de elftallen niet voor elkaar onder. Dongen nam zelfs brutaal de leiding. In het laatste kwartier vielen dan de doelpunten.

  Eerst kwam Gemert, op een knullige manier, op gelijke hoogte. Senna Daver pareerde een voorzet die recht in de voeten van T-shawn Illidge viel die zijn tweede deze wedstrijd voor de bezoekers kon scoren. Nog geen vijf minuten later verloor Dongen op het middenveld de bal en was het Gemert dat deze fout afstrafte, 2-3. Toch werd het nog even spannend toen Joep van Overbeek vijf minuten voor tijd de 3-3 achter de Gemert doelman joeg. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. In de 87e minuut besliste Gemert deze wedstrijd in hun voordeel door de 3-4 te scoren.

   

  Komende zaterdag komt op sportpark De Biezen weer een elftal in degradatiegevaar op bezoek. Ditmaal UNA uit Zeelst. Wedstrijd begint om 14.30 uur. Vrij entree.