• Coronacrisis blijft VV Dongen domineren

...........maar we kijken positief vooruit!

De coronacrisis heeft een onverminderd grote impact op de samenleving en ook op de sportieve ontwikkelingen bij VV Dongen. Enerzijds zijn we ontzettend blij dat we met de jongste jeugd gewoon hebben door kunnen trainen en spelen, maar het gemis van echte wedstrijden, het bakkie koffie in de kantine en de spanning langs de velden, is enorm.

Wij maken alle ouders graag een groot compliment. Vooral ook voor het geduld  om niet op het sportpark te komen, de kinderen voor de poort af te zetten en achter de hekken te blijven staan kijken.

Ook de vele vrijwilligers voor wie het werk door alle maatregelen wordt bemoeilijkt en juist genieten van het contact met de leden, willen wij van harte complimenteren.

Ook en vooral de leden van boven de 18 jaar, senioren en veteranen en supporters hebben dit jaar veel moeten missen. Ondanks dat de mogelijkheid er was om in kleine groepjes te trainen is dat niet de reden geweest om op voetballen te gaan en heeft deze periode daarom extra impact op deze groep. Wat zullen zij verlangen naar het “nieuwe normaal” en weer om het echie een wedstrijd willen spelen.

De KNVB heeft inmiddels in een mail naar VV Dongen gemeld dat definitief besloten is om de lopende competities voor het seizoen 2020-2021 per direct te beëindigen. Dat betekent dus ook dat er in dit seizoen geen promotie en degradatie wordt doorgevoerd. Een ‘normale’ afronding van de huidige competities zit er dus helaas niet meer in.

De KNVB is voornemens om nog een regio-cup te organiseren maar dat is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen en beslissingen van het RIVM. Men wil hier 9 april over gaan communiceren.

VV Dongen heeft in elk geval al besloten om Dongen 1 en Zaterdag 1 hiervoor uit te schrijven.

Dongen 1 gaat zich richten op het nieuwe seizoen en Dongen Zaterdag 1 zal een alternatieve competitie opstarten met clubs in de regio wanneer dit is toegestaan. Hierover zullen we later meer melden en hopen dat hier ook publiek bij aanwezig mag zijn.

We willen hierbij nogmaals alle betrokkenen bedanken voor het vertrouwen en enorme inzet. Vele trainers, leiders en ouders hebben er toch het beste van gemaakt en we zijn ervan overtuigd dat dat een positieve invloed heeft gehad op het verenigingsgevoel waar we, naar blijkt, alle erg behoefte aan hebben.

We moeten echt nog volhouden en vooral positief blijven geloven dat we bij aanvang van het nieuwe seizoen de kicksen weer uit de kast kunnen halen. We weer langs de velden kunnen genieten en een drankje kunnen doen in onze gezellige kantine.

En vergeet niet dat uit negatief denken nog nooit iemand energie heeft gehaald. Come’on Dongen!!!

Namens het bestuur

John-Paul Verkooijen