• Wow hoe gaaf is dat!

  Vrouwenvoetbal bij VV Dongen

   

  Door de resultaten van onze Oranje Leeuwinnen heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een flinke boost ondergaan. In het verleden had VV Dongen een dameselftal dat in de regio een redelijk naam had opgebouwd. De dames werden ouder, er kwam geen aanwas, dus was het over en uit. Totdat er al enige jaren binnen de VV Dongen zich meisjes kwamen aanmelden.  Een meisjesteam O13 spelen met veel plezier met elkaar. Daarnaast spelen op dit moment in diverse elftallen meisjes hun partijtje mee in de competitie met de jongens van hun leeftijd. Dit kan tot en met de leeftijd van 18 jaar, daarna worden de meisjes overgeheveld naar de afdeling senioren vrouwenvoetbal. Gezien deze ontwikkelingen heeft VV Dongen 17 mei jl. een oproep gedaan om een senioren vrouwenvoetbalelftal  op te starten. Er zijn inmiddels meer dan 25 aanmeldingen!!

   

  Zoals aangekondigd biedt VV Dongen de mogelijkheid van “trimvoetbal voor vrouwen” op donderdagavond 20.00 uur op sportpark De Biezen.

  Gezellig een potje voetballen, nieuwe vriendschappen sluiten en na afloop in de kantine, onder het genot van een drankje, napraten over de kunsten die zijn vertoond.

   

  Vanaf 9 september zijn de dames, in de leeftijd tussen 30 en 55 jaar, begonnen met trainen. Een mix van ervaren en onervaren speelsters waarvan meerderen elkaar nog niet kenden. Vanaf de eerste ontmoeting heerste een hele fijne sfeer, echt een avondje uit. Nog altijd melden zich nieuwe dames zich aan. Zij trainen dan eerst enkele keren mee om vervolgens een definitieve keuze te maken.

   

  Onder begeleiding van twee ervaren trainers, Raymond van Haasteren en Roland Commandeur, wordt er heerlijk op het veld getraind. Ook na afloop in de kantine is het menig VV Dongen lid opgevallen dat de dames ook hier nadrukkelijk aanwezig zijn. Zij kozen niet voor niets op donderdag te trainen: de VV Dongen-clubavond. De wens om een extra spiegel in de kleedkamer werd meteen geuit. Mogelijk ook een föhn om de haren te drogen?

   

  Mocht er op termijn ambitie zijn om ook wedstrijden of toernooien te gaan spelen dan staat VV Dongen hier zeker voor open. “Dit vinden we al een enorme aanwinst gezien de ontwikkelingen die zich voordoen binnen de club. Bij VV Dongen hoort gewoon ook damesvoetbal”, is unaniem de mening van het hoofdbestuur.

   

  Het team heeft nog behoefte aan een keepster en een geuzennaam. Uiteraard kunnen geïnteresseerden zich melden via info@vvdongen.nl