• Demonstratietraining NAC onder grote belangstelling

  27 mrt 2024
 •  

  Jeugdtrainers bezoeken demonstratietraining. 

  Ongeveer 30 jeugdtrainers van VV Dongen (Onderbouw) namen maandag 25 maart jl. deel aan de NAC Trainersavond. Trainers van de Bredase club gaven op Sportpark De Biezen een demonstratietraining aan JO11 spelers van VV Dongen.

  Tijdens de aftrap in de Businessruimte haalt Dion Schuurmans – Hoofdtrainer Samen met NAC – de (hulp)vragen op bij de jeugdtrainers van VV Dongen. De kern: wat wil je trainen en hoe maak je dit trainbaar? Ook wordt de observatie-opdracht uitgereikt.

   

  Dan is het tijd voor de demonstratietraining op het veld onder leiding van Roy van Endschot, hoofdtrainer NAC Breda JO11. De jeugdvoetballers doen hun uiterste best om er een heerlijke training van te maken. Een aantal interessante oefenvormen komen voorbij en Dion Schuurmans deelt langs de lijn handige praktijktips met de trainers om tot een goede, (nog) betere, leuke én veilige training te komen.

  Tijdens de nabespreking volgt de samenvatting. Kies voetbalechte situaties, stem de training af op je groep en organiseer je training goed. Zorg voor herhaling, prikkels én plezier. Coach actief, gericht en positief. En bovenal: zorg voor een goede en veilige sfeer.

  De hoge trainersopkomst is mede te danken aan het ingelaste toernooi dat werd georganiseerd voor de andere jeugdteams die op maandagavond trainen. Zo konden de jeugdtrainers deelnemen aan de NAC Trainersavond en werd er op ook het andere veld onder begeleiding van ouders lekker gevoetbald. Zo doen we dingen samen bij VV Dongen.

  We kijken terug op een zeer geslaagd Avondje NAC in Dongen. :)