• Wat een team: Ouwe jongens krentenbrood!

  Kampioen Dongen2 promoveert naar 1e klasse.

  Piet Scheepers.

  Op de vraag aan de leden van de technische commissie van VV Dongen wat nou eigenlijk Dongen 2 is, komt een kort maar duidelijk antwoord. Vroeger hoorde Dongen 2 bij de selectie. Nu is de JO23 de lichting die ervoor moet zorgen dat talenten zich doorontwikkelen naar het eerste elftal. Dongen 2 is een vriendenteam met goeie voetballers.

   “Dit team bestaat hoofdzakelijk uit ‘oud’ selectiespelers, aangevuld met spelers die men al jaren kent uit de VV Dongen-familie. Vaak samen kampioen geworden en vorig jaar ervoor gekozen om het op dit niveau, de 2e klasse, eens te gaan proberen. De verwachtingen waren er niet om te komen tot een nieuwe promotie. Een keer per week trainen was een probeersel. In de wedstrijden blijken de mannen van het tweede nog aardig fit te zijn. Dit in tegenstelling tot hun meeste tegenstanders. Het is dan ook mooi om te zien dat op zondagochtend veel jonge moeders met hun jonge kinderen naar de verrichtingen van de mannen in geel/blauw staan te kijken. En dan, na het behalen van de tweede plaats in de 2e klasse, wachtten twee wedstrijden om promotie. Eerste wedstrijd thuis tegen Victoria ’03 werd met 8-0 gewonnen. De volgende en tevens beslissende op neutraal terrein tegen DSC 2, werd een 3-1 overwinning. Promotie naar de 1e klasse is een feit!

   

  “Wat deze promotie volgend weer gaat brengen, is voor velen een mooi vraagteken. In elk geval is de vereniging maar wat trots op deze lichting spelers. Zij laten zien dat naast het prestatieve deel, zij ook liefhebbers zijn van het mooie voetbalspelletje,” merkt voorzitter John Paul Verkooijen trots op.

   

  Hoe het allemaal is verlopen.

  Na het kampioenschap vorig jaar in de 3e klasse, mocht Dongen 2 het gaan proberen in de 2e klasse. Zo stonden er een aantal veranderingen op het spel voor dit vriendenteam. “Zo mocht er niet meer onbeperkt door gewisseld worden,” vertelt Luke van Overbeek, doelman bij dit team. Vijf wissels in het totaal en een KNVB-scheidsrechter. Na een mooi seizoen en uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd, net geen kampioen, was het toetje: nacompetitie spelen voor promotie. De eerste wedstrijd werd met twee vingers in de neus met 8-0 gewonnen. De finale was daar en Dongen 2 mocht in Helvoirt aantreden tegen DSC 2.uit Kerkdriel.

  Dongen kwam voortvarend uit de startblokken. De kersverse vader Jaap van der Waarden rondde een een-op-een situatie met de doelman van DSC met een lobje prima af. Daarna nog mogelijkheden om deze stand uit te breiden. Kjelt zag zijn inzet op de paal strandden, gevolgd door een drietal moment waarin de scheidsrechter de bal op de stip had mogen leggen. Het was aan Remco Evers om een goede actie van Remon Koenen af te ronden. De 2-0 was een feit en het duurde niet lang voordat de 3-0 op het bord verscheen. Een steekbal op Sander de Bont werd door deze laatste op Remon Komen teruggelegd, die deze kans niet onbenut liet, 3-0. Tijd voor DSC om iets terug te doen. Na rust ging de ploeg uit Kerkdriel drukken. Zo werd een bal van de lijn gehaald uit een corner. Dongen liep achteruit en vergat te voetballen en de kansen voor DSC stapelden zich op. Zo haalde Bart van Heteren voor de tweede maal een bal van de doellijn. Met nog een klein half uur te gaan werd het dan toch 3-1. DSC bleef de druk opvoeren. Dongen kreeg het echter voor elkaar om de tegenstander van het scoren af te houden. Billenknijpen?!? Het zou de laatste tien minuten nog spannend worden toen Lex Rijvers zijn tweede gele kaart incasseerde. Dongen met tien man. Het team vocht als leeuwen en hield de promotie in eigen hand, de promotie was een feit!

   

  Vier promoties in de afgelopen vier uitgespeelde seizoenen. In de zes jaren, waarvan er twee jaar door Corona geen uitslag in de competitie telden. Op naar de 1e klasse voor mooi jaar in deze 1e klasse.