• Overwicht Kanaries betaalt zich niet uit.

  Dongen speelt gelijk in de laatste minuut.

  Door Piet Scheepers.

  Je koopt er weinig voor dat de regio krant opent op de sportpagina met een kop, dat Dongen niet het lelijke eendje van de competitie is. Het syndroom dat in de laatste minuten de punten uit handen werden gegeven, is na zondag hopelijk gekeerd. Nu lachte het geluk Dongen eindelijk een keer toe. Tijdens de derby in Breda tegen Baronie mochten de gastheren alleen het eerste kwartier heersen.

  Hierna nam Dongen het heft in handen. Maar meer dan afzwaaiers of schoten net naast, vielen er niet te melden. Of de Dongen aanhang moet de kansrijke situatie die het tweetal Adam Sesay en Sel Bastmeijer na een half uur creëerden, weer op hun netvlies terug willen zien. Het was dan ook een nerveuze eerste helft waarbij bijna niemand uit zijn schulp durfde te kruipen. Sterker nog: Baronie loerde op de counter om zo Dongen de das om te doen.

   

  In de tweede helft werd het eindelijk een wedstrijd. De eerste echte kans was voor Baronie in de 55e minuut. Yassine Mejres schoot de bal ongecontroleerd over.

  Kort hierna mocht aanvoerder Fatih Kamaci zijn geluk beproeven. Zijn schot ging net naast. En dan valt het doelpunt juist aan de andere zijde. Met nog een half uur op de klok mocht Baronie een vrije trap nemen. En dan wordt uit deze standaardsituatie de bal binnen gekopt door de vrijstaande Al Morabit.

  Baronie kruide terug, ook al door het aandringen van Dongen. Trainer Osman Erbas bracht drie verse krachten binnen de lijnen. Giovanni Bombarda voor Adam Sesay, Shenty Saez voor Pieter-Jan Scheerlinck en Rijk Siemerink voor Gillyan Clemens. De druk van Dongen werd groter. Bombarda zag zijn kopbal net naast gaan. En dan moet er weer een standaard situatie aan te pas komen. Het geluk was aan Dongenzijde doordat aanvoerder en centrale verdediger Jamie Kankam de bal met de hand beroerde. Penalty. Doelman Michel van Butselaar voelde de inzet van Kamaci via zij handen binnenvliegen. De kans op 1-2 lag op de voeten van invaller Saez die net buiten de zestien alleen op de goal kon afgaan en proffesioneel werd neergelegd. Dit leverde slechts een gele kaart op.

   

  Gelijke stand: beide trainers content.

  “Alle lof voor Dongen. Het is zeker niet het lelijke eendje uit deze competitie,” merkte Baronie trainer Van Galen op die eraan toevoegde dat het gelijke spel terecht was. “Wij geven het een keer niet weg tegen het einde van de wedstrijd. Nu maken we zelfs gelijk. Een mentale opsteker voor onze jongens,” was het antwoord van Osman Erbas.

  Komend weekeinde weer uit naar een laagvlieger. Naar het Zuid-Limburgse waar Groene Ster de tegenstander is. Iets te ver lopen voor de KDH maar mogelijk stappen ze ook in de bus met de trouwe supporters.

  De bus vertrekt bij VV Dongen om 11:30u

  En dan 4 december thuis Unitas en 11 december, ook thuis, Hercules. Beiden hoogvliegers waarvoor Dongen, in goede doen, niet onder hoeft te doen.