•  Tekst: BN De Stem ( Job Willemse)

Dongen is ook na de vierde speelronde in de Derde Divisie nog altijd puntloos. Even leek de ploeg van trainer Osman Erbas een punt te kunnen pakken tegen O.S.S.’20, maar in de absolute slotminuut moest Dongen een goal en daarmee een volgende dreun incasseren. ,,We wisten voorafgaand aan dit seizoen dat dit een uitdaging zou worden.”

Hoewel de punten mee naar Oss gaan, was Dongen in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Trainer Roy de Haan van O.S.S.'20 gaf na afloop ook aan dat hij verrast werd door de speelwijze van Dongen. De thuisploeg opende sterk met veel diepgang in het spel en dat leverde na twaalf minuten de openingstreffer. Maar na 25 minuten sloeg de wedstrijd om en vanaf dat moment waren de bezoekers heer en meester.

Door een goal in de 45ste minuut kwam O.S.S.’20 op gelijke hoogte. Na rust behield de Osse ploeg de controle en kwam het -dankzij een wonderschone treffer- op 1-2. Uit het niets kwam Dongen tien minuten voor tijd terug tot 2-2, maar in de absolute slotfase kon alles en iedereen van O.S.S.’20 nog juichen toen de 2-3 binnen viel. ,,Dit blijven lekkere overwinningen", vindt De Haan. ,,En het was uiteindelijk dik verdiend ook. Het grootste gedeelte van de wedstrijd waren we echt de betere.”

Slechte start

Maar in het begin van de wedstrijd dus niet. O.S.S.’20 begon volgens De Haan ‘slecht, zonder energie en frisheid'. ,,We hebben geluk gehad dat we de wedstrijd in die beginfase niet helemaal weg hebben gegooid. Gelukkig werden we op tijd wakker en pakten we het duel heel goed op. Maar dit is absoluut een leerpunt voor ons.”

Osman Erbas, trainer van Dongen, was content met wat hij zag in dat eerste half uur. Des te gekker vond hij het dat zijn ploeg het na die goede openingsfase juist helemaal weggaf. ,,Ineens gaan we met z'n allen achteruit lopen, zetten we weinig druk naar voren en dan komen we in de problemen. Of dat een gebrek aan ervaring is? Nee, wij hebben -zeker in de as- genoeg jongens met veel ervaring.”

Voor Dongen was het een pijnlijke nederlaag, voor de bezoekers uit Oss was het een des te lekkere overwinning. Met negen punten uit vier wedstrijden kent O.S.S.'20 een prima start van de competitie. ,,We balen nog altijd van onze eerste wedstrijd die we verloren van Gemert. Maar nu, met drie wedstrijden en negen punten, mogen we niet klagen. Deze lijn willen we graag doortrekken”, aldus De Haan.

Een op-en-neer golvende wedstrijd, veel strijd en uiteindelijk een late goal: Dongen en O.S.S.’20 maakten er in ieder geval een vermakelijke wedstrijd van. ,,Maar ik speel liever heel slecht en win, dan dat we leuk spelen en geen punten pakken", stelt Dongen-trainer Erbas. En dat is logisch in het geval van Dongen, aangezien ze na vier wedstrijden nog altijd puntloos zijn. ,,Maar als ik Dongen zo zag spelen, dan staan ze veel te laag voor waar ze eigenlijk horen te staan", was O.S.S.'20-trainer De Haan complimenteus. ,,Ze hebben een zwaar programma gehad, maar ik denk dat de punten bij hen echt vanzelf gaan komen.”

Zelf zijn ze bij Dongen ook nog niet bezorgd over het uitblijven van punten. ,,Op zo'n manier in de laatste minuut verliezen doet altijd pijn. Maar wij weten hier allemaal waar we aan zijn begonnen dit seizoen. We wisten dat het een uitdaging zou gaan worden en dat blijkt nu ook. Natuurlijk hopen we met z'n allen snel punten te pakken, want dan kan er ook iets in de ploeg sluipen wat we net nodig hebben: een duwtje in de rug.” Voor Erbas zit er nu niets anders op dan opnieuw veel te praten met zijn jongens en de goede punten uit te lichten. ,,En dan gaan we heel snel voor onze eerste overwinning.”