• 25-11-2023         Kamelen sturen VV Molenschot zonder punten huiswaarts.

De eerste winst van het seizoen. Niet dat de veteranen in de eerdere wedstrijden van de mat zijn gespeeld. Maar vandaag, zonder echt veel beter te zijn, wel de drie punten via de 1 – 0 winst tegen VV Molenschot.

Het is een bijzondere situatie. Bij het ochtendgloren kent de kamelenselectie 13 voetballers. Om elf uur zijn het er 14 (Wim is deels verlost van zijn verkoudheid) en om half drie zelfs 15 spelers (William betuigt spijt van zijn oneerlijke afmelding). Om in de rust weer terug te vallen naar 14 (Ronald K gaat het vervroegd weer goedmaken bij zijn gezin). We kennen de flexibiliteit van trainer Marcel dL en hij weet ook in deze omstandigheden weer een solide opstelling te presenteren.

Het enige doelpunt valt al in de dertiende minuut. George bedient William die, al dribbelend richting de zestien, drie Molenschotters passeert en eenvoudig afrond. Echt een mooi doelpunt. Veel meer is er de eerste helft niet te beleven. Jan P is ballenjongen en gaat via het poortje een bal in de wijk zoeken. Toon B en Jan O zitten in een natte dugout en zien dat voor de tweede helft niet meer zitten. Dan vlak voor rust een scherpe voorzet van Peter, die net niet George bereikt. Aan de andere kant is het ook nog voor rust een fabelachtige redding van Dongen-keeper Ed.

“Het is van die droge thee”, zegt William in de rust, en gaat op zoek naar wat suikerklontjes. William heeft dan wel spijt betuigt voor zijn niet redelijke afmelding, maar moet voor straf de tweede helft weer meedoen. Ook Ed, in zijn nieuwe oranje outfit, is er dan gelukkig nog bij. Hij moet vaak in actie komen om de aanvallen van de veelal jongere Molenschotters helpen te weerstaan. Hij heeft meerdere belangrijke reddingen met enkele katachtige reflexen. Hij wordt gekozen tot the man of the match. Eindstand 1 – 0, einde verslag.

Over twee weken gaan de kamelen verder met het eindejaar offensief. Dan voor weer een derby UIT naar DVVC.