• Dongen zaterdag 1 wint ruimschoots van sv Capelle.

Na de ruime nederlaag vorige week in Hardinxveld wachtte thuis de tweede tegenstander uit de bekerpoule, sv Capelle uit Sprang Capelle uitkomende in de 3e klasse zaterdag. Het elftal van trainer/coach Luke van Overbeek moest iets recht zetten na de 5-0 zeperd vorige week. Thuis op sportpark De Biezen werd het een ruime 7-1 overwinning. “Een hele sterke eerste thuiswedstrijd met veel publiek. Heel fijn om weer zo te spelen en te laten zien wat we in huis hebben,” was na afloop de eerste reactie van een trotse trainer Luke van Overbeek.

Dongen begon prima aan de wedstrijd. Scherp en geconcentreerd kon het elftal van Van Overbeek onder de druk van de bezoekers uit voetballen. Dit resulteerde al snel, na zes minuten spelen, in een 1-0 voorsprong voor Dongen.

Maarten Waltman pikte een steekpass vanuit het middenveld op en twijfelde geen moment. Mogelijk door deze vroege treffer sloop de nonchalance, misschien wel gemakzucht, binnen bij Dongen. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Na ruim een kwartier leed Dongen balverlies op het middenveld en dit werd door de bezoekers keihard afgestraft, 1-1. Dongen keek elkaar aan en zette een tandje bij. Er werd gestreden om iedere bal. Dit had goed voetbal tot gevolg en van achteruit volgden goede combinaties. Er zat veel beweging in de ploeg, waardoor kansen niet uitbleven. Waltman werd diep gestuurd en zag in zijn ooghoeken Joep van Overbeek opkomen. Deze kans liet hij niet onbenut en schoot Dongen op 2-1 voorsprong. Dongen bleef aandringen en liet een aantal mooie aanvallen zien. Een individuele actie van Gillyan Clemens rondde hij zelf koel af, 3-1. Dit smaakte naar meer en Dongen bleef aandringen. Na deze ruststand kwam Dongen met dezelfde instelling naar buiten: tegenstander bij de strot grijpen en niet meer loslaten. Of zoals Luke van Overbeek opmerkte: “Na rust lieten wij prima voetbal zien.” Dit sterk spel leidde tot vele mogelijkheden, die dan ook niet uitbleven. Het publiek moest wachten tot de 62e minuut op de volgende Dongen treffer. Het was Dennis Aarts op aangeven van Joep van Overbeek die tekende voor de 4-1. Capelle was geknakt en het wachten was op meer Dongen doelpunten. Weer was het Waltman die uit de rebound de 5-1 binnenschoot. Het werd een schiettent, waarbij schoten van Dongen net voorlangs, over of tegen pal of lat gingen. Door dit aandringen kon Tom van Strien een tweede Capelle treffer voorkomen door een prima redding. Dongen zette hierna nog een slotoffensief in. Een prima pass van Bas Jansens op Roland Snoeren werd door de laatste keurig afgerond naar de 6-1. Het slot akkoord was voor Bas Jansens zelf. Zijn afstandsschot werd de 7-1 eindstand op het scorebord.