• Dongen Zaterdag speelt gelijk tegen Zwaluwe.

   “Thuiswedstrijden verlopen stroef.”

  Twee trainers die, ieder op zijn eigen manier, elkaar respecteren.
  Zo complimenteerde Zwaluwe coach Jack Beusenberg Dongen op technisch voetbalgebied. “Dongen heeft een goede ploeg. Zij zijn voetballend beter dan wij. Ook op de bank zitten prima invallers.” Dongen trainer Lars Jansens zag juist een ander voornaam onderdeel bij Zwaluwe. “Een lastig te bespelen ploeg die veel strijd in de wedstrijd kan gooien.” Dongen begon aan deze wedstrijd met een aantal geblesseerden. Een aderlating was deze middag Robin de Man. Maar ook Luc Braams kon niet meespelen evenals verdedigers Gijs van Tilburg, Jeroen Hultermans en Floris van Dongen. Dus was het improviseren voor de staf.

  De ploeg uit West-Brabant stond een puntje boven Dongen met een wedstrijd meer gespeeld. Dongen had zich goed voorbereid op deze wedstrijd. 

  Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Arno van Dalen wilde Dongen de wedstrijd naar hun hand zetten. Zwaluwe schuwde niet Dongen fysiek onder druk te zetten. De bezoekers haalden hiermee de angel uit het Dongenspel.

  Het lekker rondtikken van de bal en zo kansen creëren, werd dus in een vroeg stadium de das om gedaan. “In thuiswedstrijden lijkt het of de ploeg zich na een tegenslag te gemakkelijk laat verleiden door op zoek te gaan naar een doelpunt. Dit gaat soms ten koste van het goede veldspel dat dan plaats maakt voor te veel opportunisme, wat weer niet leidt tot extra kansen en doelpunten," merkte de begeleiding na afloop op. Dit naar aanleiding van de vraag waarom het elftal thuis soms zo moeizaam speelt en in uitwedstrijd zo makkelijk. Het spel speelde zich voor rust voornamelijk op het middenveld af. Net voor rust een prima aanval van Dongen over de rechtervleugel. Oguzhan Turkyilmaz spurtte de diepte in en zijn voorzet werd door Dennis Aarts op waarde geschat, 1-0.

  Na rust kreeg Dongen steeds meer controle over de wedstrijd maar echte kansen werd niet gecreëerd. Een foutje in de Dongenverdediging werd genadeloos afgestraft door Timo Merks. Hij tikte uit vrije positie de gelijkmaker binnen. Dongen, dat enkele wissels had ingebracht, kreeg nog kleine mogelijkheden via Maarten Waltman en Burak Erbek. Doelman Wesley Dekkers hield met enkele goede reddingen Dongen van het scoren af. Zwaluw vierde na afloop dit gelijkspel uitbundig. Duidelijk is dat Dongen door veel tegenstanders gezien wordt als een mogelijke titelkandidaat. Maar dan moeten moeilijke wedstrijden ook over de streep getrokken kunnen worden. “Werk aan de winkel. De jongens hebben alles in eigen hand,” was het commentaar na afloop.

   

  Komende zaterdag is om 14.30 uur de derby tegen de naburige DESK  uit Kaatsheuvel. “Een tegenstander die bekend is van het afgelopen seizoen. Altijd leuk ertegen te voetballen, maar het kan soms ook moeilijk verlopen,” aldus verschillende spelers.