• Aansluiting houden in rechter rijtje

  Tegenstander GDC uit Eethen had een mooie reeks achter de rug. Drie wedstrijden ongeslagen. Dongen stak hier afgelopen zaterdag een stokje voor. In een duel waarbij beide elftallen vol op de aanval gingen was Dongen deze middag de gelukkigste door het enige doelpunt te scoren.

   

  Na afloop blikten beide trainers terug op de wedstrijd waar in de ogen van GDC-trainer Gerrit Molenaar zijn ploeg veel energie had gestoken. Een gelijkspel was in zijn ogen in dit gelijkwaardig duel verdiend geweest. “Soms zijn er van die dagen bij dat je niet krijgt waar je recht op hebt,” aldus Molenaar in het Brabants Dagblad. Lars Jansens had zijn ploeg de afgelopen week nog eens op scherp gezet door op te merken dat een achterstand weg te werken is, als gezamenlijk de mouwen worden opgestroopt. Zijn spelers hadden dit blijkbaar goed in de oren geknoopt. Er ontspon zich een leuke wedstrijd waar in de teams elkaar vroeg vast probeerden te zetten. “Wij deden dat iets beter en voetbalden de eerste helft goed onder de druk van GDC uit,” was de eindconclusie van Jansens. Dongen nam, nadat Van Overbeek door een leep balletje diep was weggestuurd, na een half uur de 1-0 voorsprong.

  GDC drukte Dongen terug op eigen helft. Echte grote kansen leverde dit niet op en kon Dongen na afloop de zege vieren.

   

  Komende zaterdag gaat Dongen naar koploper SCO in Oosterhout. De wedstrijd staat om 15.30 uur op het programma. Voor de tweede plaats is het spannend. Vier teams staan trappelen om deze positie in te nemen. Daaronder Dongen.