• UNA net iets sterker in hele matige vertoning: 0-1

Niet veel was er op sportief gebied te beleven afgelopen zondag op Sportpark de Biezen. Ja, na de verloren wedstrijd tegen UNA vierde VV Dongen het kampioenschap van VV Dongen 3. De oudgedienden met een enorme staat van dienst lieten de mannen van Erbas zien hoe je een feestje moest vieren. Het was het hoogtepunt van de dag. Maar de supporters die al eerder naar huis waren gegaan zouden wel gedacht hebben. Het was echt heel slecht en het resultaat was dan ook evident. 1-0 voor UNA en de eerste thuisnederlaag van dit seizoen voor VV Dongen. Zondag 8 mei speelt VV Dongen in Amsterdam tegen JOS Watergraafsmeer: aanvang is 14.00 uur.

Door Frank van Heteren

Afgelopen week trad VV Dongen drie keer aan in het strijdperk. Uit bij Westlandia werd in de absolute slotfase met 3-2 verloren, afgelopen donderdag werd Quick het slachtoffer van de revanche gevoelens van de selectie en werd er met 5-3 gewonnen en afgelopen zondag was het goed opgekomen publiek benieuwd of de uitstekende wedstrijd tegen Quick een vervolg zou krijgen.

Zij kwamen bedrogen uit, want het elftal was geen schim van de groep die het de hoofdstedelingen zo moeilijk maakte. Omstandigheden speelden daarbij zeker een rol. Het veld was volledig onbespeelbaar. De aanhoudende droogte zorgt voor een zeer hobbelig veld waar jongens die zich op dit nouveau moeten manifesteren erg moeilijk mee hebben. Alle balcontroles moesten in twee of drie keer waardoor er maar weinig tempo in de wedstrijd kwam. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de hoeveelheid aan wedstrijden de mannen op gaat breken. Onvoorstelbaar zoveel als ze hebben moeten voetballen de laatste tijd.

Beide teams hadden moeite met het veld en beide teams speelden onder de maat. Daar waar je normaal op het puntje van je stoel zit bij ontmoetingen tussen de Brabantse kemphanen was het afgelopen zondag zoeken nar een spaarzaam kansje. Eerlijk gezegd kwamen die er amper. Misschien had UNA wel recht op een treffer in de eerste helft maar de inzet van een der aanvallers werd door arbiter Jensch afgekeurd wegens praten in de actie. Hij riep “LOS” en dat is niet toegestaan. VV Dongen kwam met lange ballen tot het zestienmetergebied en daar hield het wel op.

De slaapverwekkende vertoning leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. “Deze wedstrijd wordt niet door een velddoelpunt beslist maar waarschijnlijk uit een dood spelmoment.” Dat was de algemene gedachte. En zij kregen gelijk. Rond de 75e minuut kreeg UNA een vrije trap aan hun rechterkant. Met een indraaiende bal werd de VV Dongen verdediging op het verkeerde been gezet en Max van Akkeren wist in de kluts de bal achter keeper Wessel Sprangers te frommelen. (0-1 in de 74e minuut)

Trainer Osman Erbas zette in de slotfase al zijn aanvallers in het veld in de hoop nog iets te forceren. Zijn team had al die minuten daarvoor nog geen kans gecreëerd en het zou een wonder zijn als dat nog zo gaan gebeuren. De onmatigheid bij de geel blauwen kreeg zijn bevestiging toen aanvoerder Jan Gerrits opzichtig in de fout ging en een UNA speler het doorbreken probeerde te voorkomen. Zijn actie was goed voor zijn tweede gele kaart van de middag en er zat niet anders op voor Gerrits het kleedhok op te zoeken. De uitsluiting zei eigenlijk alles van deze verloren middag.

Zondag 8 mei is er weer een herkansing wanneer VV Dongen naar Amsterdam reist om te spelen tegen JOS Watergraafsmeer: aanvang is 14.00 uur.