•  

  Door: Mees, Stijn, Raff, Logan, Mirac, Noud, Logan en Xem


  Op maandag en woensdag bereiden wij ons voor op de wedstrijd van zaterdag. Onze trainers, Niels, Mark en Gijs, bedenken altijd weer oefeningen waar wij van leren en waardoor we klaar zijn voor de zaterdag. Mirac en Mees vinden vooral de afwerkoefeningen erg leuk. Zo kunnen ze Collin aan het werk zetten want die kan super goed duiken. Noud vind de 1 op 1 duels leuk. Want acties maken, doet hij graag. Xem vind eigenlijk alles leuk. Hij is sinds dit seizoen bij het team gekomen en heeft er zeven nieuwe vrienden bij! ‘Maar een wedstrijdje voetballen is toch wel het leukste wat er is,’ vinden alle jongens.

  Deze week was het dubbel feest. Onze trainers hadden een oefenpotje tegen DESK geregeld. Dat was wel goed want sommige zaten nog in de carnaval of vakantie modus. Dus mochten we op woensdag thuis tegen DESK spelen. In de regen hebben we lekker gevoetbald met veel mooie aanvallen. We wonnen de wedstrijd, het was vooral weer fijn om op het veld te staan. Helaas was Logan ziek. Dus hopelijk is die zaterdag weer fit. Raff vond dat we alleen minder door het midden moesten spelen en Stijn gaf aan dat ze lekker overspeelden en opbouwden vanuit achteren. Veel geleerd en op naar de eerste competitie wedstrijd na de carnavalsvakantie.

  Zaterdagochtend, de mannen komen aan in hun Café Gasterij Den Hamse Bok / Boerderijwinkel D’n Heerd trainingspakken en Brasserie LOUD voetbaltas. Logan is nog steeds niet fit maar is er wel bij. ‘Ik laat mijn team toch niet in de steek,’ zegt hij met een grote glimlach en een lekkere warme V.V. Dongen muts op. Dit zegt alles over het team. Ook naast het voetbal zijn het echte vrienden. Deze zaterdag moeten we tegen U.V.V. uit Ulvenhout.

  Het begin is te tam en de jongens komen op een 3-1 achterstand. Maar deze jongens geven echter nooit op. Ze komen terug tot 3-3. Helaas krijgen ze nog een doelpunt tegen waardoor ze de wedstrijd verliezen met 4-3. Jammer, de jongens hebben er hard voor gestreden. Ook de trainers vonden de jongens voetballend beter. Noud gaf aan dat ze elkaar nog meer mogen coachen. Raff zag de tegenstander bang worden, omdat Dongen feller was. Mees zag zelf tiki taka voetbal, waardoor ze nog bijna een goede comeback hadden. Collin had staan te genieten van zijn teamgenoten en vond het jammer dat niet alle kansen erin gingen. Ook Stijn en Xem waren tevreden en zeiden allebei dat we goed druk hadden gezet. Het geluk was dat Logan mee was en een goede conclusie van de wedstrijd had: ‘Goede wedstrijd en wel erg jammer dat de ballen net niet in het doel vielen. Onze tegenstander had veel geluk. Ons team heeft erg hun best gedaan en goed samengewerkt!’
  Hard gewerkt en lekker gevoetbald! Op naar het volgende voetbalfeestje!