Geen beste kamelenwedstrijd in het laatste optreden van 2021

Het is werkelijke de allerlaatste amateurwedstrijd op de Nederlandse velden voorafgaand aan de volgende Corona lockdown. Daarin spelen de veteranen gelijk tegen competitie-organisator RFC. Geen beste wedstrijd. Maar door een eindsprint wordt de achterstand ingelopen en eindigen we in 3–3.

De voorbereiding op deze wedstrijd is wispelturig. Op vrijdag staan er maar liefst 17 spelers op het lijstje. Dat aantal zakt in de avond, nacht en in de loop van zaterdagochtend naar 12, maar wordt gaandeweg weer opgekrikt tot 14. Technisch manager Cees is echter heel flexibel, en maakt er een mooie opstelling van. Mark is er sowieso niet bij vanwege een schorsing, overgehouden aan de heenwedstrijd tegen RFC. Wiljan gaat vandaag keepen en kan dat vooral goed met zijn voeten. Perry is gast-grensrechter.

“Veteranen 1” speelt vandaag weer op het hoofdveld. Nu Zondag 1, Zaterdag 1, Onder 23-1 en JO19-1, niet mogen voetballen, is “Veteranen 1” het hoogste selectie elftal binnen onze vereniging. En daar hoort zo’n veld bij, met een volwaardige tribune. Hoewel, er mag vandaag wederom geen publiek aanwezig zijn.

Dat publiek heeft nou ook niet zoveel gemist. RFC begint feller en energieker aan de wedstrijd, waar de Dongen verdedigers de maatschappelijk verantwoorde 1,5 meter afstand goed in acht nemen. Daardoor krijgt Dongen in de eerste helft maar liefst drie doelpunten tegen. Slecht voetbal, ook van het Dongen-middenveld en -aanval, met veel balverlies. Ook van Nabil. Maar laatstgenoemde initieert toch een klein hoogtepuntje in de eerste helft. Hij speelt zich goed vrij en weet Brett te bereiken. Die kan vervolgens van redelijk dichtbij in de rechterbovenhoek de 1–1 maken. Alvorens we thee gaan drinken geeft het door Toon bediende scorebord daarmee dus 1–3 aan.

Wissels aan het begin van de tweede helft. Frank en Wim maken plaats voor Ruud en Christiaan. Jurgen vervangt later nog Erwin. Er moet een inhaalrace gestart worden. Je ziet dat de Dongen spelers dat willen, maar bij menigeen lukt vandaag niet veel. Ook bij Osman niet, veel van z’n passjes komen niet aan. Maar Osman ziet wel kans om twee keer te scoren. In de 14e minuut met een fraai afstandsschot. En ook vlak voor tijd. Daar gaat een voorzet van Ruud aan vooraf, die Jeroen eerst (door-) kopt. Osman knalt ‘m vervolgens bij de tweede paal binnen. Eindstand 3–3, mooie terechte uitslag.

Niet veel later na deze wedstrijd wordt een harde lockdown afgekondigd. En dus maar afwachten wanneer de volgende kamelenwedstrijd is. In ieder geval wensen wij u fijne kerstdagen en een gelukkig gezond 2022.