• “Deze tegenstander is een aanwinst voor deze competitie.”

  Dongen 023 speelt gelijk in Limburgs Echt.

   

  Blij met het gelijke spel bij EVV. Maar van de andere kant stapte de ploeg van trainer/coach Lars Jansens afgelopen zaterdag met een wrange smaak weer in de bus. “De penalty die Echt kreeg, daar zet iedereen een vraagteken bij. Wij missen zelf net daarvoor een open kans om de score te openen. Zo kan het helaas soms lopen.” Maar coach Jansens kan deze opmerking ook van zich afzetten. “Blij met het vertoonde spel. Want na afloop was er volop kramp door de geleverde strijd. Maar positieve ontlading door het terechte gelijke spel.” Hij doelde op het spelniveau van de afgelopen twee weken.  “Ik zag vandaag weer passie en strijd.”

   

  Beide ploegen legden afgelopen zaterdag een heerlijke pot voetbal op de mat. Twee elftallen die aan elkaar gewaagd waren. Open, eerlijke, sportieve duels werden op het middenveld uitgevochten. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, werd duidelijk doordat in beide elftallen de centrale verdediging duo ’s heer en meester waren. Dongen zocht het dan ook over de vleugels, waar Burak Arda Erbek en Raphael Narty leuke duels uitvochten met hun directe tegenstanders. Scheidsrechter Rick Paszotta zou deze middag zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij liet de spelers voetballen en gaf meerdere malen het voordeel bij ingrepen, waar zijn collega’s misschien wel hadden gefloten. “Lekker voetballen voor de spelers zonder veel stop momenten, vrije trappen en kaarten. Zonde voor ons bij de momenten dat er mogelijk een penalty geven had kunnen worden. En extra zuur dat hij er op het beslissende moment bij hen juist er een keer naast zit,” merkte Jansens op. Voor rust een grote mogelijkheid voor Dongen. Burak Arda Erbek kwam vanaf links de zestien in en liet een prima schot los. Een prima redding van doelman Tijn Becker voorkwam de openingstreffer. Het spel kwam na rust echt op de wagen.

   

  Penalty ja of nee?

   

  Kort na weer een mogelijkheid voor Dongen, kreeg Echt een uitgesproken kans. Novah van der Schouw werd de zestien ingestuurd. Dongen centrale verdediger Gijs van Tilburg grijpt 100% zuiver in en ontneemt de spits de kans om te scoren. Tot ieders verbazing geeft de scheidsrechter een penalty. Gezien het fluiten van deze scheidsrechter was alles mogelijk. Sten Kochanowski schoot hard vanaf de elf meter binnen. Dongen goalie Swen Heijstee moet de bal nog geraakt hebben. Na deze 1-0 werd het een wedstrijd. Omar Abdallah, de Egyptenaar had voor het eerste een basisplaats, verhuisde van het middenveld naar de spits. Met zijn lengte moest hij voor gevaar gaan zorgen. Daarbij kwam als extra frisse aanvaller Timo van der Schans op de vleugel binnen de lijnen.

  Abdallah deed wat van hem werd verwacht. Een lang bal van Gijs Timmermans richting zestien werd door Echt verdediger Thijs Verhagen verkeerd beoordeeld, waardoor Abdallah oog in oog met de doelman van Echt kwam. Hij miste deze opgelegde kans niet en de 1-1 was een feit. Met nog tien minuten te gaan werd als extra slot op de Dongendeur verdediger Sem Heller ingebracht.

  “De mentale weerbaarheid door te blijven vechten waren ingrediënten die ik de laatste twee weken heb gemist. Het is dan jammer dat dan je met 1-1 van het veld stapt, maar niet erg. We gaan vol goede positieve energie toewerken naar de volgende wedstrijd. Die is 30 oktober thuis tegen Venray, waartegen we nog iets goed te maken hebben.”