• Dongen zaterdag morst punten tegen Berkdijk.

Een troosteloze wedstrijd noemde trainer Luke van Overbeek de ontmoeting van afgelopen zaterdag tegen Berkdijk op sportpark De Biezen. “We beginnen de wedstrijd in de schemering, zonder publiek. Een sobere omgeving voor een voetbalwedstrijd.”  Van Overbeek had voor deze middag een krappe selectie. Good Old Ron Heijmans, spelend in een van de lagere elftallen, was een van de drie wisselspelers.

Dongen begon scherp aan de wedstrijd hetgeen diverse gevaarlijke situaties voor het doel van de bezoekers opleverde. Na acht minuten was het dan ook raak. Een corner, genomen door Bas Jansens, werd verkeerd ingeschat door de doelman van Berkdijk. Freek Dingemans strafte deze fout dan ook genadeloos af. Dongen bleef voetballen en Marten Waltman schoot de 2-0 binnen. Scheidsrechter Cakir floot deze treffer terug. Er was vooraf een overtreding begaan op de doelman van Berkdijk. De tweede helft werd een gezapig en slap partijtje voetbal van Dongenzijde. Dongen was slordig aan de bal en leed veel balverlies. Berkdijk werd hierdoor scherper en rook de gelijkmaker. Fysiek pakten de bezoekers uit Kaatsheuvel de zaken energieker aan en schuwden de duels niet. Dongen zocht juist deze duels op. Na een goede mogelijkheid voor Oguzhan Turkyilmaz, zijn schot ging hoog over, drukte Berkdijk door. Dongen werd vastgezet. Het was aan doelman Tom van Strien die de 1-0 op het scorebord in stand hield. Met nog ruim een kwartier te gaan mocht Ron Heijmans zijn opwachting maken. Hij was nodig om zijn spelers te assisteren die vermoeid waren door de fel geleverde strijd. In de 72e minuut moest Dongen dan toch zwichten. Uit een corner ontstond een scrimmage voor het Dongendoel waarbij scheidsrechter Cakir een overtreding zag van een te fel inkomende Dongen verdediger. “Een terechte penalty,” oordeelde ook Van Overbeek na afloop. Na de gelijkmaker leek Dongen wakker te zijn geschud en ging weer voetballen. Jansens schoot nog een keer op de paal en na een geweldige aanval over vele schijven, kreeg Dongen de bal niet achter de Berkdijkdoelman. “Al met al moet je blij zijn met deze 1-1, als je de tweede helft bekijkt. We gaan nu iedereen weer fit proberen te krijgen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd in Kaatsheuvel tegenkoploper DESK.”