• 1923

  1 augustus 1923: Officiële oprichting van de "Dongense Sportvereniging Dongen-Vooruit", afgekort D.V. De vereniging ontstond door een fusie van de voetbalverenigingen DVC en Olympia (beide uit 1916). Verenigingskleuren: witte shirt en zwarte broek.

  1924

  Kampioen Brabantse Voetbalbond en promotie naar de tweede klasse van de Nederlandsche Voetbalbond (de derde klasse mocht worden overgeslagen).

  1930

  Benoeming van de eerste trainer (de heer Klein Wentink) en kampioen tweede klasse.

  1932

  Enkele leden van Dongen Vooruit splitsen zich af en richten de voetbalclub DVVC (Dongense Voetbalvereniging Concordia) op.

  1937

  De naam van de vereniging wordt veranderd in DSV (Dongense Sport Vereniging).

  1938

  Degradatie naar de derde klasse.

  1940

  De clubkleuren worden veranderd in geel-blauw.

  1944

  De naam wordt VV Dongen.

  1950

  Kampioen derde klasse. Echter geen promotie wegens verlies promotiewedstrijden. Verhuizing van het sportterrein aan de Sluisweg naar het Sportpark "De Biezen".

  1955

  Opnieuw kampioen derde klasse, maar weer geen promotie.

  1956

  Nu wel promotie naar tweede klasse.

  1967

  Ingebruikname (oude) kantine. VV Dongen is inmiddels gezakt naar de vierde klasse.

  1970

  Kampioen en promotie. Trainer: Bert Baaten.

  1972

  Kampioen en promotie naar tweede klasse. Trainer: Mooij.

  1974

  VV Dongen eindigt als tweede in de competie en promoveert naar de eerste klasse (Oprichting Hoofdklasse door de KNVB, waardoor versterkte promotieregeling). Trainer: Jan Kools.

  1976

  Degradatie naar de tweede klasse.

  1977

  Degradatie naar de derde klasse. Trainer: Piet Hendriks.

  1980

  Trainer: Jacques Langendoen.

  1982

  VV Dongen krijgt zijn eerste shirtsponsor: OSDO.

  1983

  Trainer: Theo Netten.

  1984

  Na veel gesteggel met de gemeente lukt het VV Dongen om op het Sportpark "De Biezen" te blijven. Bouw nieuwe (huidige) kantine.

  1985

  Trainer Chris Schets. Benoeming Peter van Hoppe tot Erevoorzitter.

  1987

  Ledenaantal gezakt tot onder de 400. Vriendenclub VV Dongen wordt opgericht. Clublied wordt op de plaat gezet.

  1988

  Trainer Joop van de Wiel. Eerste Open Dag en eerste Superloterij met als hoofdprijs een auto.

  1989

  Tweede Open Dag.

  1990

  Trainer: Chris Rijnders.

  1991

  Ledental overschrijdt de 500.

  1992

  Trainer Toon Lauwen. Alle velden gaan gerenoveerd worden (gereed in 1996).

  1994

  Dongen 1 kampioen en promoveert naar de tweede klasse.

  1996

  Aantal leden meer dan 600. Trainer Boban Pavlow. Assistent trainer: Tom Smits. Start damesteam.

  1998

  Viering 75-jarig jubileum. Tweede Superloterij. Uitbreiding kantine met een grote vergader- en sponsorruimte. Meer dan 700 leden.

  1999

  Trainer: Ton Joore.

  2000

  Trainer: selectie Henk van Boxtel.

  2001

  De opstallen worden geprivatiseerd, d.w.z. datgene, wat boven de grond staat en wat eigendom is van de gemeente wordt overgedragen aan de vereniging. Er wordt een team opgericht voor het onderhoud van het complex.

  2002

  Trainer selectie: Noud van Buul. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie wordt Piet Verduin, zeven jaar lang secrectaris, benoemd tot lid van verdienste. En tijdens de Algemene Ledenvergadering treedt Jan Beex af als voorzitter. Deze funktie heeft hij 13 jaar bekleed. Het jeugdbestuur gaat verder als jeugdcommissie en het hoofdbestuur wordt aanzienlijk ingekrompen. Kees Snoeren wordt tot voorzitter benoemd. VV Dongen opent haar eerste website.

  2003

  Het eerste van Dongen speelt een wisselvallig seizoen. De tweede-periodetitel bleek het hoogst haalbare. John Huisman wordt de nieuwe hoofdtrainer. Dongen 3 behaalt het kampioenschap. Na vele jaren trouwe dienst draagt Dingo Timisela het trainerschap van het Damesteam over aan Albert van Rijsingen. De vereniging vertoont een voortgaande groei, resulterend in de oprichting van het achtste seniorenteam. Het D1 team wordt kampioen en promoveert naar de Topklasse, met daarin 6 teams uit het betaalde voetbal.

  2004

  Na een zeer slechte start herstelt Dongen 1 zich in de tweede helft van de competie op opmerkelijke wijze, waardoor het tweedeklasserschap kan worden behouden. De goede prestaties in de bekercompetitie resulteren in deelname aan de Amstel Cup. Jong Feijenoord komt op bezoek. Het wordt een hele happening. De uitslag is 0-5. Tot nieuwe hoofdtrainer wordt Mart van Bree benoemd, voormalig trainer van de jeugd. De vereniging groeit steeds verder. Het ledenaantal loopt op tot 725.

  2005

  VV Dongen opent haar nieuwe website.

  2006

  Onder leiding van trainer Mart van Bree handhaaft Dongen 1 zich in de 2e klasse. Het dameselftal van Dongen viert het 10-jarig bestaan en Dongen C1 wordt kampioen in de hoofdklasse en promoveert naar de 3e divisie.
  Terreinknecht, materiaalman Tinus de Man ontvangt uit hande van wethouder Piet Panis de gemeentelijke oorkonde voor zijn veelzijdige werkzaamheden die hij in zijn 60 jarig lidmaatschap voor de v.v. Dongen heeft verricht. Jan Beex volgt Hein van Eerd op als voorzitter.

  2007

  Met een wedstrijd gespeeld tussen oud-selectiespelers van VV Dongen tegen een team van Osdo-werknemers die werd bijgewoond door vele supporters, sponsoren en Osdo-werknemers is er aandacht geschonken dat Osdo Bouwbedrijf 25 jaar hoofdsponsor van v.v. Dongen is.

  2008

  Dongen 1 wordt kampioen in de 2e klasse en promoveert naar de 1e klasse onder leiding van trainer Mart van Bree. Chris van der Waarden volgt Jan Beex op als voorzitter. Kunstgrasveld wordt in gebruik genomen en kantine is gerenoveerd. Ledental loop op tot 825.

  2009

  Dongen 1 wordt in dit jaar gekozen tot Sportploeg van het Jaar en handhaaft zich onder trainer Roland Schuermans middels een 8e plaats in de 1e klasse. De digitale clubpas wordt geintroduceerd en wethouder Panis verricht de officiele opening van het kunstgrasveld waarna er een wedstrijd wordt gespeeld tussen Oud NAC en Dongen-selekties van lagere seniorenteams en veteranen.

  2010

  Dongen beleeft het meest succesvolle seizoen ooit;
  onder leiding van trainer Roland Schuermans ontvangt tegenstander De Valk op het terrein van Schijndel in een beslissingsduel een 2-5 afstraffing waarmee Dongen het kampioenschap in de 1e klasse C voor zich opeist. Promotie naar de Hoofdklasse was twee weken eerder al bereikt door met 1-2 van Best Vooruit te winnen. Ook in het knvb-beker toernooi zette de selectie Dongen op de kaart. In de halve finale werd zaterdaghoofdklasser Kozakken Boys na een 1-1 eidstand in een penaltieserie verslagen. In de districtsfinale werd Vlissingen op het veld van TSC met 0-2 teruggewezen waarna de selectie middels een heuse balkonscene op het gemeentehuis werd gehuldigd. In een onderling treffen in en tegen Deurne wist Dongen door een 2-3 zege zich te plaatsen voor de Landelijke Bekerfinale voor Amateurs. Deze finale werd in Dongen overtuigend met 5-1 gewonnen van Zondag Hoofdklasser Sneek Wit-Zwart waarmee Dongen de Landelijke Amateurbeker veroverde.
  In dit jaar werd Toon Beerens onderscheiden met de zilveren KNVB-speld voor zijn bijzondere verdiensten voor het voetbal en
  VV Dongen in het bijzonder. Ledental is gegroeid tot 932.

  2011

  Op 10 april wordt de start van de Kidsclub feestelijk gevierd. Dongen 1 wordt gekozen tot Sportploeg van het jaar 2010 binnen de gemeente  Dongen. Een koninklijke onderscheiding “Lid in de orde van Oranje Nassau” ontving Jan Oomens voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten voor VV Dongen. Op 8 mei vindt er voorafgaand aan de wedstrijd Dongen DESK een spectaculaire huldiging plaats voor terreinbeheerder Tinus de Man; de tribune wordt naar hem vernoemd.
  Dongen 1 sluit het 1e seizoen in de hoofdklasse B onder leiding van trainer Clemens Bastiaansen op een keurige 3e plaats af. In juli wordt het seizoen 2011-2012 onder toeziend oog van de nieuwe trainer Arie van der Zouwen geopend met een oefenwedstrijd tegen Eredivisionist NAC waarin Dongen uiteindelijk met zeer verdienstelijk spel met 1-3 zijn meerdere in NAC moet erkennen.
  Het ledental is gegroeid naar 1014 leden.

  2012

  Gaat niet de boeken in als een jaar met de beste herinneringen. Zo moeten we in maart afscheid nemen van Clubicoon Tinus de Man; vanwege zijn enorme verdienste voor de club draagt de tribune zijn naam. In juni wordt de vereniging  opgeschrikt door het nieuws over het faillissement van hoofdsponsor OSDO; ruim 30 jaar was OSDO een betrouwbare, loyale en betrokken sponsor.
  Aan het eind van december is de gehele vereniging lamgeslagen, vol ongeloof en intens verdrietig na het overlijden van selectiespeler Danny de Jong.
  2012 is ook het jaar waarin Angela Jansens de voorzittershamer overneemt van Chris van der Waarden; Chris heeft gedurende 11 jaar een functie als bestuurslid vervuld, waarvan de eerste zeven jaar als secretaris en de laatste vier jaar als voorzitter.
  Dongen 1 sluit onder leiding van trainer Arie van der Zouwen het seizoen 2011-2012 af op een 6e plaats in de Hoofdklasse B en Dongen 3 wordt kampioen en promoveert naar de reserve 2e klasse.
   
  2013
   
  Het jaar dat v.v. Dongen 90 jaar bestond. De vereniging kijkt met voldoening terug naar de vele activiteiten die in dit jaar zijn georganiseerd in het kader van het 90-jarig jubileum. Het betrof onder meer de Ladies Night, Hollandse Avond, Jeugd-jubileumdagen, reunie met fototentoonstelling, wedstrijd tegen RTL-Sterrenteam en een grandioze feestavond.
  Ook Sportief kan op een mooi jaar  worden teruggekeken.  Dongen 1 eindigt het seizoen 2012-2013 onder trainer Arie van der Zouwen op een 8e plaats in de hoofdklasse B. Ron Timmers wordt de nieuwe hoofdtrainer. Dongen 3 wordt onder leiding van trainer Marc Oomens voor het tweede jaar op rij kampioen en promoveert naar de reserve 1e klasse. Dongen A1 wint onder leiding van trainer Mart van Bree de nacompetitie en promoveert naar de Landelijk 4e divisie.
  Het ledenaantal stabiliseert zich op 1010 leden.
   
  2014
   
  Dit jaar staat in het teken van het 50 jarig bestaan van de veteranenafdeling van VV Dongen, voor insiders beter bekend als “De Kamelen”. ING verbind zich voor drie jaar aan VV Dongen als hoofdsponsor. Sportief gezien bereikt het eerste elftal onder leiding van Trainer Ron Timmers weer een hoogtepunt door het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse waarin ze uiteindelijk na twee wedstrijden hun meerdere moesten erkennen in het Meppelse MSC.
   
  2015
   
  Dongen A1 is gekozen tot Dongens sportploeg van het jaar. Het dankt deze prestatie door in twee jaar tijd onder trainer Mart van Bree te promoveren van de Hoofdklasse via de Landelijke 4e divisie naar de landelijke 3e divisie. Dongen 2 wordt onder trainer Tom Smits kampioen in de reserve Hoofdklasse; Dongen 1 eindigtonder trainer Ron Timmers op een keurige 5e plaats in de Hoofdklasse B. Bouke Derks wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau voor ondermeer zijn jarenlange inzet bij de vereniging als ledenadministrateur. Dongen 1 speler en aanvoerder Revy Rosalia wordt bij de BN DeStem VoetbalAwards uitgeroepen tot speler van het jaar. Het ledental van v.v. Dongen is gegroeid naar 1057.
   
  2016
   
  De damesafdeling viert hun 20 jarig jubileum. Dongen 1 wordt onder trainer Ron Timmers kampioen in de hoofdklasse B en promoveert naar de landelijke 3e divisie, het op één na hoogste amateurniveau van Nederland. Op zondag 22 mei wordt door de gemeente Dongen een grootse huldiging georganiseerd voor Dongen 1 en Olympia’60 1 dat kampioen is geworden in de zaterdag 4e klasse. In juni weet Dongen 1 tevens de finale van de provincie brabant cup tegen Sarto met 3-0 te winnen waarmee een trainingskamp in het Spaanse Fuengerola als prijs wordt binnen gehaald. Op 2 juli start VV dongen het seizoen 2016-2017 met een oefenduel tegen landskampioen PSV. Op een zonovergoten en bomvol sportpark loopt VV Dongen een kleine 1-3 nederlaag op tegen de landskampioen maar kan terugkijken op een fantastische wedstrijd en geweldige organisatie.
  Op 21 september treedt Dongen in de 1e ronde knvb-beker thuis aan tegen erdivisionist GoAhead Eagles. Dongen biedt goed tegenstand en wordt uiteindelijk  met een kleine 1-3 nederlaag voor het bekertoernooi uitgeschakeld.

  2017

  In het debuutjaar in de Derde Divisie behaalt Dongen een meer dan verdienstelijke 3e plek die recht geeft op nacompetitie. Over twee duels is FC Lisse te sterk en Dongen blijft in de Derde Divisie. 

  2018

  Dongen draait opnieuw bovenin mee in de Derde Divisie en eindigt op een keurige 4e plaats. Na 5 jaar wordt afscheid genomen van trainer Ron Timmers en zijn assistent Peter van Vugt. Het duo behaalde met Dongen 1 de grootste successen in de historie van de club: kampioenschap Hoofdklasse en de promotie naar de Derde Divisie. Ruud Kaiser volgt Timmers op als hoofdtrainer en zijn assistent wordt oud-speler Larry van Ommen. 
  In dit jaar wordt de jeugdopleiding van Dongen lokaal gecertificeerd en gaat de club een samenwerkingsverband aan met de jeugdopleiding van Willem II.

  2019

  Dongen 1 toont zich een stabiele derde divisionist. Onder leiding van Ruud Kaiser eindigt het op een 10de plaats. In het voorjaar wordt een nieuwe trainer aangesteld in de persoon van Osman Erbas. Voor vele Dongenaren geen onbekende. Op de Algemene Ledenvergadering in oktober wordt een nagenoeg geheel nieuw bestuur gekozen. Daarmee komt er einde aan een succesvolle bestuursperiode olv voorzitster Angela Jansens. Angela draagt de voorzittershamer over aan John Paul Verkooijen.

  2020

  Een memorabel jaar, in alle opzichten. De wereld krijgt met een pandemie te maken: COVID-19. Het voetbalseizoen wordt begin maart abrupt afgebroken en zal niet meer hervat worden. Na de zomerstop wordt de competitie, zij het enkele weken later dan gepland weer hervat. Na 6 wedstrijden worden alle competities wederom stilgelegd.