• Jeugd trainers VV Dongen nemen deel aan NAC Voetbalcongres

  5 feb 2024
 • Jeugd- en keeperstrainers nemen deel aan NAC Voetbalcongres

  Woensdag 31 januari organiseerde NAC Breda het eerste NAC Voetbalcongres. Een aantal jeugd-/keeperstrainers en leden van de Technische Commissie van VV Dongen waren hierbij aanwezig. NAC Breda had een mooi programma in petto.

  De jeugdtrainers Bovenbouw volgden twee actuele en inspirerende voetbalworkshops. Over ‘Spelvisie én spelprincipes toepassen in de training/wedstrijd’ en ‘Doelgericht en positief coachen’. Het (leren) werken met een spelvisie en met spelprincipes stond centraal. Alles met als doel een (nog) betere en leukere training/wedstrijd te kunnen organiseren.

  De keeperstrainers volgden een uitgebreid programma over de belangrijke succesfactoren voor een goede, leuke én veilige keeperstraining. Ook gingen ze zelf ook actief aan de slag met voorbeelden en eigen praktijksituaties.

  Voor de Technische Commissie stond het ‘Succesvol doorontwikkelen van de jeugdopleiding’ op het programma met inspirerende praktijkverhalen van NAC Breda en twee amateurverenigingen (Jeka en UVV’40) over het waarom, wat en hoe.

  Het inspirerende congres werd gezamenlijk afgesloten in het NAC café ‘De Cordial’ met een gezellige netwerkborrel. VV Dongen dankt ‘Samen met NAC’ voor deze zeer geslaagde avond. Ook bedanken we de deelnemende jeugd-/keeperstrainers voor hun interesse én investering in hun eigen ontwikkeling en die van onze jeugdspelers.