• Gastvrij ontvangen bij Tricorp Workwear.

  Kick-Off 100 jaar VV Dongen.

  Door Piet Scheepers.

  2023 is voor de voetbalvereniging Dongen een jubileumjaar. Rond 1 augustus 2023 zullen er diverse festiviteiten gaan plaatsvinden vanwege het 100-jarig bestaan. Die beginnen in juni en eindigen in september. Afgelopen week, donderdag 19 januari, vond in Gilze de Kick-Off plaats. Ruim 100 gasten, sponsors, bestuur, ereleden en genodigden, waren aanwezig in het theater van Tricorp waar de opening van het jubileumjaar plaats vond. De avond werd mogelijk gemaakt door Van der Wou Groep en Toon Leemans.

  De officiële opening van het jubileumjaar werd groots aangepakt. In september van het afgelopen jaar werd een jubileumcommissie geïnstalleerd onder voorzitterschap van Jan Gerrits sr. Diverse commissies zijn aan de slag gegaan en hebben in deze afgelopen periode uiteenlopende evenementen voorbereid.

  Na ontvangst en een rondleiding werden de gasten onthaald op een uitgebreide warme maaltijd die bestond uit een drietal stamppotten. Daarna werden de gasten in een heuse schouwburg, die Tricorp in hun nieuwe onderkomen in Gilze herbergt, ontvangen door de jubileumvoorzitter. Hij verwelkomde de gasten en gaf een uiteenzetting van de avond. Als eerste spreker werd het woord gegeven aan de directeur van Tricorp, Gert-Jan van Eck. Zijn bedrijf sponsort verschillende uiteenlopende sportverenigingen. Denk aan PSV Eindhoven, Willem II Tilburg en ijshockey Tilburg Trappers. Maar ook is Tricorp te vinden in het formule I circuit. Trots als een pauw is het bedrijf dat hun naam op de wagen van het Formule I Team Haas staat. Een replica van de auto pronkt dan ook in een van de showrooms in Gilze. “Hey, John Schipper van Kobam Dongen door jou zit ik nu vanavond hier en niet bij mijn vrouw thuis,” opende Van Eck zijn toespraak. Beide heren zitten in de industriële kledingbranche. Schipper bekleedt bij VV Dongen diverse functies, waardoor de link VV Dongen – Tricorp snel was gelegd. Van Eck vertelde hoe hij vanuit Rijen naar dit pand is verhuisd. Hij was vooral trots op zijn personeel. “Wij kennen gelukkig geen hiërarchie. Iedereen is hier gelijk!”

  Daarna was het aan Freddy van Peer lid van de directie Hoppenbrouwers techniek. Middels een power-point presentatie gaf hij de opbouw, intentie en groei van dit toonaangevende technisch installatiebedrijf weer.

   

  Andy Marcelissen vertelt over zijn voetbalcarrière.

  En toen was het even ontspannen. Tonprater Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer kwam ook even de boel plezieren. Als eerste moest hij de achterpagina van het Glossyachtige magazine 100 jaar VV Dongen zien te verkopen. Dat was maar van korte duur. Ook hier werd Tricorp de gelukkige eigenaar van deze complete achterpagina van zowel de Glossy als straks de huis-aan-huis uitgave hiervan. En toen vertelde Marcelissen over zijn carrière in Raamsdonksveer.

   

  Opening jubileumjaar door Erevoorzitter en voorzitter.

   

  Na al deze plichtplegingen het moment suprême! Nadat eerst het jubileumlogo, ontworpen door Ronn Buijs van Pracht Creatie en Communicatie, was onthuld was het aan Erevoorzitter Peter van Hoppe en voorzitter van de vereniging John Paul Verkooijen om door een rode startknop in te drukken het jubileumjaar officieel te openen. Alvorens hiertoe werd overgegaan vroeg Van Hoppe het woord. “Wat ik hier vanavond heb mee mogen maken, overtreft mijn stoutste dromen. Het programma ziet er tot nu toe voortreffelijke uit. Chapeau wat jullie tot nu toe hebben gedaan!” Door een druk op de knop, lees tik op de microfoon, opende Van Hoppe het jubileumjaar 100 jaar VV Dongen officieel.