Easter Open
maandag 9 april 2007 - 20:16

Zaterdag 7 en zondag 8 april had de technische staf van Dongen E1 ingeschreven op een internationaal toernooi in het oosten van Brabant. Een MEGA-toernooi met maar liefst 432 teams verdeeld over 15 sportparken en uit 15 verschillende landen waaronder Rusland, Hongarije, Italië, Zweden en Finland.

Wij speelden zaterdag in een poule van 4 tegen Kirke Hyllinge (DK), vv Teisterbanders (NL) en SG Herten (Dui). Helaas hadden de Duitsers op dezelfde ochtend pas afgezegd dus dat werd een wedstrijdje minder. Eerst speelden we tegen de Denen. Op het oog sterke jongens alleen hun offensief duurde maar twee minuten en daarna was het Dongen wat de klok sloeg. Bas opende de score en daarna Erdem en Luuk. Een prachtige vrije trap van de Denen ging er nog wel in maar daarna wist Tom eindelijk het net te vinden. Na al 3x een 100% kans te hebben gemist scoorde hij nog tweemaal. En hoe: de eerste met een stift over de keeper en zijn tweede met de kop. Einduitslag 5-1

De tweede wedstrijd moesten we tegen VV Teisterbanders. een ploeg uit de omgeving Tiel. Grote jongens, sterk in de aanval maar slordig verdedigend. Toen Lars al direct met een afstandschot de 1-0 scoorde was de druk van de wedstrijd en konden we uitlopen naar 4-0 door Bas, Luuk en Tom.

De derde en laatste wedstrijd van zaterdag was tegen SG Herten echter die schitterden door afwezigheid. In overleg met een coach van een damesteam (vv Nootdorp) onder de 15 speelden we nog een “officieus” oefenpotje. Harrie ging fluiten en we gingen er vol voor. Want tegen meiden die een kop groter en 4 jaar ouder zijn wil je natturlijk niet verliezen …………………. en bovendien zoiets maak je niet elke dag mee. Nou niets was makkelijker dan deze wedstrijd. Met 9-1 wisten we dit potje zonder problemen te winnen. Luuk 4x , Bas 4x en Erdem 1x plus 6 assists. Een goede warming up voor eerste paasdag. Resultaat van deze dag: 1e in de poule en we mochten naar de finalepoule op zondag voor de eerste 4 plaatsen.

En die dag begon zeer zonnig echter met wel een paar wijzigingen. Want zowel Tom als Lars waren er niet bij. Van Tom was bekend maar op Lars had iedereen gerekend. Helaas dacht Lars nog dat het wintertijd was en kwam een uur later. Dat betekende dat we de eerste wedstrijd met z’n zevenen waren. We moesten tegen een Duitse ploeg; VFL Drewer. En dat ging de eerste helft aardig gelijk op. Gelijke kansen en een evenwichtige eerste helft die in 0-0 eindigde. En toen begon de conditie al mee te spelen plus de warmte en we verloren de slag op het middenveld doordat Luuk geblesseerd raakte en we niet konden wisselen. Tja en dan tegen een duitse ploeg die minimaal gelijkwaardig was….. dan ga je er aan. We verloren met 2-0 en achteraf (na afloop van het toernooi ) bleek dat een hele goede uitslag.

De tweede wedstrijd in de finalepoule was tegen Nottingham Forest. Lars was inmiddels gearriveerd tot opluchting van iedereen. We konden onze borst nat maken tegen een zeer goed engels team. Ze voetbalden ook nog eens echt engels. Kick and rush . Fysiek sterk en ook nog eens goed combinerend. Kort gezegd: we hadden weinig in te brengen en verloren kansloos met 7-0.

Na een drie kwartier rust; de laatste wedstrijd van het toernooi. Tegen de jeugdkampioen van Denemarken in 2006 ; Greve IF !! Zij hadden van Nottingham simpel gewonnen met 3-0 dus we maakten ons maar geen illusies. Een doelpuntje maken zou al heel mooi zijn.

Nou die Denen kwamen van een andere planeet leek het wel. Stukken sterker nog dan bijvoorbeeld RKC E1 dat in onze competitie bovenaan staat. Ook hier konden we weinig tegen doen. Desondanks bleef het lang (5 minuten)  0-0 door sterk verdedigen van Dongen E1. Daarna was de weerstand gebroken en liepen ze snel uit. 0-3 met de rust viel nog niet eens tegen. En de tweede helft ? We scoorde de zeer begeerde tegentreffer!! Erdem kreeg de bal mooi aangespeeld en hij schoot ‘m zuiver in het hoekie. 1-6, dit werd gevierd alsof we gewonnen hadden. Daarna scoorde Greve IF nog eenmaal en werd de einduitslag 1-7.

Al met al een goed en sterk bezet toernooi. Strak georganiseerd en alles liep op rolletjes. Zelfs toen teams niet op kwamen dagen. Door een goede zaterdag kwamen we écht tegen topteams en daar kun je van genieten hoewel dat natuurlijk anders is in het veld. Uiteindelijk is Dongen E1 vierde geworden en als hoogste Nederlandse team geëindigd in het toernooi voor de E-jeugd. Top gedaan !!

Groetjes

Een trotse technische staf