Voorbeschouwing RCS - VV Dongen
donderdag 12 april 2007 - 12:57

Regelmatig loop ik door de kantine en over de velden en leg ik mijn oor te luister bij de supporters. De meesten ,maar niet iedeeen, zijn ervan overtuigd dat Dongen blijft behouden voor de 2e klasse, maar er zit altijd wel een ondertoon van negativisme onder.
Waar komt dat toch vandaan ?
Met 12 ploegen , waarvan er een met kop en schouders bovenuit steekt , beleven we een echte competitie. Het woord "competitie" dekt de lading en ik vraag me af waarom er mensen zijn die in een andere ploeg een betere zien dan onze eigen ploeg ?
Er zijn 7 ploegen die strijden om een plek bij de bovenste drie, andersom kun je ook zeggen dat er 7 ploegen zijn die strijden tegen degradatie / nacompetitie.
Waarom valt Dongen voor de gemiddelde supporter altijd in die 2e categorie ? Het lijkt op een soort masochisme van de beste soort, waarbij elke tik een apart gevoel geeft wat heel herkenbaar is. En toch wil men het allerbeste van het team zien. Dat lijkt op de omgekeerde wereld.
Persoonlijk vind ik Dongen beter prestereren dan vorig seizoen. Er is een duidelijke mentale groei en dat begint zich op het einde van het seizoen uit te betalen. Slechte resultaten kunnen ook in je voordeel werken, waarmee ik niet wil zeggen dat elke zeperd aanvoelt als een leermoment, maar "pech" draait op een gegeven moment om in "geluk". Geluk en pech dwing je af ! Dus je kan jezelf altijd wel naar beneden halen, maar dan roep je het ongeluk over je af. Ik ga uit van het positieve .
Op dit moment zit Dongen in zo'n positieve "flow " en de buitenwacht moet dat ook vasthouden. We kunnen zelfs nog periodekampioen worden, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Onder de spelers bestaat dit geloof ook . Terugkijkend op de laatste vier wedstrijden zie je een groeiend zelfvertrouwen wat tot uiting komt in twee winstpartijen ( waarvan een tegen de kampioen ), een gelijkspel , waarbij we onszelf aardig tekort hebben gedaan en een verliespartij tegen "angstgegner" Madese Boys.
Er staan nog drie partijen op de rol en de eerste is zondag a.s.uit tegen RCS.
Wederom zal dit een moeilijke opgave worden, maar het duel dient twee doelen. Het eerste doel "Behoud"  zal behaald worden wanneer we deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten en dat geeft het tweede doel weer meer perspectief nl, een eventueel periodekampioenschap.
Natuurlijk is het eerste doel het belangrijkste en dat zal de pessimisten onder ons de mond snoeren, maar ik vind dat je ambitie moet hebben, zelfs op het einde van het seizoen.
Want zoals een bekende blueszanger ooit zong : "It ain't over untill the fat lady sings the blues"

Ik verwacht een wedstrijd, waarin RCS zichzelf zal laten gelden als de betere ploeg. Zeker na het verlies van 5 - 2 tegen EBOH van twee weken geleden wil het team zich revancheren voor eigen publiek. Vorig seizoen hadden we de uitwedstrijd al na 25 minuten verloren en werd de eindstand 5 - 0 voor RCS. Dit seizoen konden we in de thuiswedstrijd in de 2e helft een 2 - 0 achterstand repareren tot 2 - 2 met erg goed voetbal. Volgens sommige supporters de beste wedstrijd van Dongen.
Voor RCS zit het seizoen er nog niet op ( alhoewel ze wel veilig zijn ) , want de 2e plaats geeft recht op nacompetitie, omdat deze wordt overgenomen van de kampioen Unitas.
Samen met Longa en SC 't Zand wordt deze strijd beslecht.
Zo zijn de belangen voor iedereen erg groot, maar zoals ik al eerder heb aangegeven pakt Dongen zijn punten buitenshuis en laten we met zijn allen hopen dat dat zondag a.s. weer mag gebeuren.

LET OP !!!!!

Voor de supporters is er gelegenheid om mee te gaan naar Zeeland.
De bus vertrekt om 11.45 uur precies vanaf het sportpark. Dus wanneer u belangstelling heeft om mee te gaan zorg dan dat u op tijd bent.

door: Frank van Heteren