Dongen - Halsteren: Vlees noch vis
zondag 22 april 2007 - 23:14

Zowel voor Dongen 1 als voor Halsteren 1 was het resultaat van de wedstrijd van afgelopen zondag onbevredigend. Dongen had willen winnen om zo nog een (kleine) kans te kunnen maken op een periodetitel en voor Halsteren was winst noodzakelijk geweest om de nacompetitie of, nog erger, rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar de eindstand in de thuiswedstrijd van Dongen tegen de toch vanouds roemruchte ploeg was een gelijkspel: 2-2. Overigens, wat de kwaliteitsverhoudingen betreft, voor beide ploegen verdiend. Er zat echt niet meer in.

Na wat schermutselingen over en weer kwam in de twintigste minuut de eerste kans op een doelpunt. Via Koen Gerrits en Stijn Biemans kwam de bal voor de voeten van Osman Erbas. Met alleen de Halsterenkeeper voor zich had hij Dongen op voorsprong kunnen brengen,.maar de keeper wist met een uitgestoken hand erger voor zijn ploeg te voorkomen.

Een minuut later kwam het onheil aan de andere kant. De rechtsbuiten van Halsteren zette vanaf de zijlijn hoog voor, over Danilo Verus heen, waarna zijn goed opgestelde collega-aanvaller met het hoofd de bal in het doel kon doen belanden. Een paar minuten daarna probeerde Manuel de Ceuster van grote afstand de ver voor zijn doel opgestelde keeper van Halsteren te verschalken, maar zijn boogbal belandde op het net.

Vlak voor rust ontstond er voor het Dongendoel een vergelijkbare situatie als waaruit het doelpunt van Halsteren was ontstaan, maar nu wist Danilo met een uiterste krachtsinspanning het gevaar te keren.

Na de pauze was Dongen over het geheel genomen de betere ploeg, maar door slordig spel en veel onnauwkeurige passes kwam het doel van de tegenstander niet of nauwelijks in gevaar. Toch wist Dongen gelijk te maken. Thijs van Groezen stelde op rechts Koen Gerrits in de gelegenheid vanaf de achterlijn een hoge voorzet te geven. Deze wist Ahmet Turkucu beheerst op te vangen en vervolgens in het vijandige doel te plaatsen.

Iedereen verwachtte daarmee een ommekeer, zeker toen onmiddellijk daarna Koen Bakker Osman Erbas op maat bediende, waarna deze de bal er maar voor het inleggen had. Zijn schot ging net naast. Het werd daarentegen 1-2, toen een hoge voorzet van links door Danilo Verus niet goed kon worden verwerkt en voor de voeten van een meegekomen Halsterenverdediger terecht kwam, die geen fout maakte.

Vijf minuten voor het einde wist Stijn Biemans van grote afstand de goed opgestelde Ahmet Turkucu te bereiken, die knoeihard tegen de Halsterenkeeper schoot. De teruggekaatste bal kwam opnieuw in het bezit van de mee doorgelopen Stijn Biemans, die vervolgens de stand op gelijke voet wist te brengen. Er volgde nog een slotoffensief van Dongen, maar Halsteren wist erger te voorkomen.

En daarmee loopt de competitie dan tot een einde. Er staat voor Dongen nog één wedstrijd te wachten en wel aanstaande zondag uit tegen Longa, dat de tweede plaats op de ranglijst inneemt en al een periodetitel in bezit heeft. Voor Dongen staat er weinig of niets meer op het spel.

Door: Berry van Eijk.