UNA C1 - Dongen C1
maandag 23 april 2007 - 20:28

vv UNA C1 - vv Dongen C1 2-1 (1-0)
21-04-07 Sportpark Zeelst

Dongen verliest met kleine cijfers...

De nummer 3 stond vandaag op het programma: UNA C1. Om iets na 12.00 kwamen we op een mooi sportpark aan. Veel stond er niet meer op het spel vandaag. Dongen zal waarschijnlijk laatste blijven en UNA staat bijna vast op plaats 3. Helaas was er geen scheidsrechter aangewezen, dus had een arbiter van UNA de leiding vandaag. Mark mocht beginnen in de basis, maar door hoofdpijn kon hij uiteindelijk niet aan de wedstrijd beginnen. (..)UNA kennen we als een ploeg met grote sterke spelers en dat is iets wat wij juist niet hebben..

Om kwart voor één begint de wedstrijd, UNA zet direct druk en wil een snelle goal, die krijgen ze ook, als ze al eerder een paar keer gevaarlijk zijn geweest wordt er in de 5de minuut slecht verdedigd en werkt NIEMAND de bal weg, een speler van UNA grijpt zijn kans en schiet de bal binnen: 1-0. Het lijkt dat Dongen wordt overlopen, maar gelukkig gaat UNA niet vol door, maar Dongen kan er amper uit komen en heeft het achterin lastig, vaak komt er via rechts iemand door. Op links gaat dat een stuk moeilijker want Glenn speelt een uitstekende wedstrijd. Ondanks hun fysiek en kracht, komen er maar weinig echt goede schoten op goal, slechts een aantal rolletjes naast het goal. Nog wel kan via een corner de bal op gaol worden gekopt maar Jaap werkt de bal met "karate-techniek" van de lijn. Dongen blijft totaal ongevaarlijk voor UNA, die paar keer dat het erdoor kan komen, wordt buitenspel gegeven en Dongen blijft maar onderdruk staan. David moet een aantal keer uitkomen, maar schot
 en op goal komen er maar weinig. Na nog een ongelukkig moment als vlak voor rust David de bal weg wil trappen, maar net voor zn voet opspringt, rolt de bal gelukkig naast het goal en gaan we rusten met 1-0.

Ja, 1-0 achter tegen UNA, dat kennen we. Alleen werd het thuis uiteindelijk 0-6!!! Dat mog dus niet gebeuren. Het kan allemaal nog wat beter maar met 0-1 kan het nog alle kanten uit! Tom voelt zich niet helemaal lekker en Thomas komt er voor hem in. En na een tijd uit de roulatie te zijn geweest, maakt Koen zijn come-back en valt in voor Mick.

Dongen trapt af bij aanvang van de tweede helft. Meteen is UNA fel want die weten ook dat het met 1-0 alle kanten uit kan en willen de marge tot 2 brengen om niet meer in de problemen komen. Weer zijn we 5 minuten bezig als UNA dit keer de 2-0 maakt: weer komt er iemand door via rechts en geeft de bal voor, de eerste man van UNA laat het lopen maar die daarachter werkt het in het net. Het lijkt gespeeld, niet dat 2-0 niet te overbruggen is, maar Dongen laat aanvallend gewoon veel weinig van zich zien. UNA vind het goed en laat Dongen wat komen, Rik schuift wat op naar het middenveld en zo ontstaan er ruimtes achterin. Dit zorgt voor gevaar maar echt uitgespeelde kansen komen er nog niet. Dongen rommelt wat voorin maar lastig wordt het de keeper van UNA zeker niet gemaakt, beter gezegd, UNA krijgt even later goede kansen op 3-0. De spits van UNA krijgt toch een aantal grote mogelijkheden maar ze gaan er niet in. Het zijn echt slechts voorzetjes die niet echt op maat zijn, meer
  laat Dongen voorin niet van zich zien. Opnieuw kan UNA counteren en weer krijgt het een goede kans op 3-0. 1 op 1 kan David de bal pakken en zo blijft Dongen een klein kansje hebben, Koen valt goed in en krijgt daar even later een beloning voor: hij krijgt de bal mee en werkt hem keurig over de keeper van UNA dit seizoen pas 17 keer is gepasseerd, 2-1 dus en even lijkt er nog een stuntje in te zitten. Het is meteen UNA dat de marge weer naar 2 wil brengen maar Dongen houd achterin stand. Echt kansen op 2-2 zaten er niet meer in en dat was ook niet terecht, gezien het wedstrijdbeeld. Dongen verliest, maar weer eens met een acceptabel verschil: 2-1.

UNA was de betere ploeg, maar ging niet altijd even goed om met de kansen om. Helaas zat er geen stuntje in en is Dongen nu officieel 13de en laatste geworden in de derde divisie. Een teleurstellende prestatie en met wat meer inzet en geluk was dat echt niet nodig geweest. Volgende week de laatste wedstrijd THUIS tegen Sliedrecht. Laten we nu, thuis, eens zien dat we wel degelijk kunnen voetballen en helemaal geen laatste horen te staan!! Ook de trainers van anders teams staan langs de lijn om jullie in de gaten te houden. Doe dus ook voor hun je best..!!!

Voor foto;s ga je naar www.dongenc1.web-log.nl

Opstelling:

David, Glenn, Rik, Jaap, Stefan, Vince, Tom (35. Thomas), Martijn, Granit, Mick (35. Koen), Tim (60. Mark)

David