Knallende champagne kurken, na toernooien
zondag 20 mei 2007 - 10:01

Zaterdag 12 en zondag 13 mei 2007 werden bij vv Dongen een vier tal toernooien gespeeld.

Op zaterdag waren in de morgen de F pupillen aan de beurt. Hier speelde zowel eerste als tweede jaars F voetballers. De Hoofdsponsor van dit toernooi was Snoeren Bouwmanagement. Bij de eerste jaars liet het helaas een team afweten zodat wij aan de slag gingen met 8 teams. In de aanloop van dit toernooi was er al een vereniging die afgemeld had, maar deze plaats was ingenomen door sct Zand met hun F11. Na heel veel wedstrijden bleek dit team het sterkste te zijn en ging met de prachtige beker terug naar Tilburg. In de finale waren zij met slechts 1 0 te sterk voor het team van vv Dongen F5 wat tweede werd.

1 sc t Zand F11

2 Dongen F5

3 Zigo F8

4 Noad F3

5 Zigo F7

6 Hilvaria F10

7 Dongen F7

De penalty bokaal werd hier gewonnen door : Noad F3

In de poule van de tweede jaars was het ook heel spannend, hoewel het team van Dongen F1 duidelijk te sterkste was, werd er hier ook meer dan vootreffelijk gespeeld Er waren niet veel grote uitslagen, wat wil zeggen dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren.

1 Dongen F1

2 Beek Vooruit F4

3 Zigo F1

4 Dongen F3

5 GSBW F1

6 Zigo F2

7 Desk F6

8 Desk F7

De penalty bokaal werd hier gewonnen door : Dongen F1

Om 13.30 uur was het de tijd voor het E pupillen toernooi Hier waren gelukkig wel alle teams aanwezig. En begonnen wij met 16 teams aan dit toernooi De hoofdsponsor van dit toernooi was Medifit Breda. Bij de eerste jaars voerde de teams van Dongen E3 en Dongen E4 de boventoon. Zij kwamen dan ook tegen elkaar in de finale. De grootste uitslag was een uitschieter van 8 0 verder waren ook hier de ploegen aan elkaar gewaagd.

1 Dongen E3

2 Dongen E4

3 SCO Tofs E5

4 Maliskamp E3

5 Noad E3

6 SCO Tofs E8

7 Olympus E3

8 Madese Boys F7

De penalty bokaal werd hier gewonnen door : Noad E3

Bij de tweede jaars voetballers waren er helemaal geen grote uitslagen in wedstrijden die toch 20 minuten duurde. Hier bleek ook weer dat alle ploegen juist waren ingedeeld en dat ook zij de strijd eerlijk met elkaar aankonden gaan. De finale moest zelfs met strafschoppen worden beslist.

Uitslag :

1 Neerlandia E2

2 Noad E1

3 Dongen E1

4 GSBW E3

5 Madese Boys E1

6 Dongen E2

7 Neerlandia E1

8 Beek Vooruit E5

De penalty bokaal werd hier gewonnen door : Madese Boys E1.

De organisatie kan terug kijken om een geweldige dag, Alleen in de morgen was er wat regen maar verder bleef het de hele dag droog, tot aan de CHAMPAGNE. De dames Manja Elie, Katinke Gerrits en de heer Kees van Dongen hadden het prima voor elkaar. Uit sponsering hebben zij zon 340 kinderen een leuke dag kunnen bezorgen met Appels, Pannenkoeken, drinken, snoep en voor alle deelnemers was er een prachtige herinnering, die zeker op de kast bij de spelers staat te pronken.

Op zondag 13 mei 2007 werd het C en D toernooi georganiseerd. Bij het D toernooi was de hoofdsponsor Bouwbedrijf Osdo uit Dongen.

In dit toernooi speelde zes verenigingen die een zgn. halve competitie tegen elkaar speelde. Toen iedereen vijf wedstrijden had gespeeld was de einduitslag bekend. Ook het waren er zeker geen grote uitslagen en kon de stand na de helft van de wedstrijden nog alle kanten op.

De Uitslag :

1 SCO Tofs

2 Dongen

3 Boeimeer

4 WDS19

5 Triborgh

6 Hilvaria

Bij de C junioren had het toernooi de naam van Ad Oerlemans toernooi. Een speler die vroeger bij het uitoefenen van zijn favoriete sport een ongeluk kreeg en hierdoor later nog jaren in een rolstoel terecht was gekomen. Vv Dongen wil en kan Ad niet vergeten en daarvoor jaarlijks de naam van dit toernooi aan hem verbinden. De zus van Ad was in de morgen, ondanks haar drukke tijd bij DVVC, aanwezig om het toernooi mee te openen. Hierna speelde ook hier zes verenigingen om de plaatsten 1 tot en met 6 in een halve competitie. Er was een duidelijke winnaar die alle wedstrijden wist te winnen. Het team van Noad uit Tilburg was al kampioen geworden in de derde landelijke divisie en deed dit op ons toernooi nog eens dunnetjes over.

Uitslag :

1 Noad

2 Ons Vios

3 Dongen

4 sc t Zand

5 SCO Tofs

6 Boeimeer.

Ook hier kon de organisatie terug kijken op een geweldige dag, bijna helemaal droog en een fantastische sfeer. Tijdens de prijsuitreiking kon Kees van Dongen alle vrijwilligers bedanken zoals daar waren : scheidsrechters, mensen van de EHBO. Mensen van de kantine. Vrijwilligers die de lunchpakketten samenstelde. Tinus de Man de terreinmeester en tot slot had hij voor Rianne Michielsen nog een wel verdiend bloemetje omdat zij alle dagen weer vrijwillig aanwezig was.

Op zondag 19 augustus a.s. staat het A / B toernooi op de rol. Hier zijn de hoofdsponsors, van den Noort en Mercedes Benz Charter Way uit Nieuwegein. Hierover later meer nieuws.