Verlies Nederlands meisjesteam O-17
woensdag 6 juni 2007 - 14:10

Het Nederlands Elftal voor meisjes onder 17 heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd van het vierlandentournooi in het Limburgse Tegelen verloren. Oranje, met in de selectie v.v. Dongen B1-speelster Marlou Peeters, trok met 0-1 aan het kortste eind, waardoor het donderdag a.s. in de troostfinale moet opnemen tegen de ander verliezer, Duitsland O-17.

Bondscoach De Reus had voor een basiself gekozen zónder onze oranje-international. Marlou mocht op de baNk plaats nemen, samen met nog zeven andere meiden. De oranje-dames hadden het niet gemakkelijk tegen het sterke Zweedse team, dat met name op het middenveld de meerdere was van Nederland. De kansen voor beide teams voor rust waren spaarzaam, waardoor de 0-0 ruststand en logische was. De bondscoach achtte het niet nodig om in de rust wissels toe te passen, waardoor onze Marlou ook in de tweede helft de bank warm mocht houden. De Oranje-meiden wisten nu wél een aantal malen dreigend te worden, maar de laatste tik was net een stap te veel gevraagd tegen de fysiek sterke Zweedse dames. In de tegenaanval kwamen de geel-blauwen af en toe razendsnel opzetten; uit een van deze uitbraken wist de Zweedse Kotte de 0-1 te scoren. Nederland drong in de slotfase nog wel aan, maar slaagde er, helaas zonder Marlou, niet meer in de gelijkmaker te produceren. Jammer dat ze niet mocht invallen, maar ze zal in een volgende wedstrijd zeker nog haar kans(en) krijgen.