Dongen 7 pakt de volle winst tegen
dinsdag 4 oktober 2005 - 23:36

Dongen 7 pakt de volle winst tegen de nummer drie.

Zondag 2 oktober jongstleden stond voor Dongen 7 de topper tegen de nummer drie van de competitie, Boeimeer op het programma.

Vanaf het begin had Dongen 7 het betere van het spel. De mannen van het zevende combineerden er lustig op los en er kon flink wat druk worden gezet op de goal van de tegenstander. Na ongeveer een kwartier spelen dook Adriaan Snoeren op vanaf de linkerkant. Met een uitgemeten droge schuiver werd de keeper van Boeimeer verschalkt. Eťn Ė nul voor de geel-blauwen.

Vanaf dat moment golfde de wedstrijd op en neer. Aan beide kanten werden er kansen gecreŽerd, maar geen van beide teams kwam tot scoren. Tot Jan Verharen door een misverstand, nou ja, zeg maar gerust geklungel in de verdediging van Boeimeer opeens de bal voor zijn voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment en haalde verwoestend (Ö) uit! De keeper kon vissen en Dongen stond op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Boeimeer gaf zich echter nog niet verslagen. Het bleef aandringen en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Dit leidde op een gegeven moment tot een scrimmage voor de goal van Dongen. De bal belandde uiteindelijk in het net, maar gelukkig voor Dongen 7 en al zijn trouwe supporters was de grensrechter Piet van Dal, zoals altijd, zo scherp als een mes. Met zijn arendsoog had hij gezien dat de bal in de scrimmage de achterlijn gepasseerd was en stelde de scheidsrechter hiervan netjes en beheerst op de hoogte. De scheids was het hier helemaal mee eens en keurde het doelpunt af.

Helaas was het geluk niet van lange duur. Doordat een afstandsschot van Boeimeer uit het niets in het doel belandde kon Dongen 7 met een krappe 2-1 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft probeerde Boeimeer zich langszij te knokken en drukte Dongen 7 steeds verder terug op de eigen helft. Maar tot meer dan enkele speldenprikjes bleek Boeimeer aanvallend gezien niet in staat. De verdediging van het zevende hield uitstekend stand en door middel van enkele razendsnelle counters werden er zelfs nog diverse kansen gecreŽerd om de genadeklap uit te delen. Omdat Dongen echter verzuimde om de score verder uit te bouwen bleef het toch nog spannend tot het einde. Het laatste fluitsignaal zal iedereen als muziek in de oren hebben geklonken, de buit was binnen.

Door deze vierde overwinning van het seizoen heeft Dongen 7 nu dertien punten uit vier wedstrijden en is het samen met DVVC los van de rest.

Komende zondag staat om tien uur op Sportcomplex T.V.C. í39 de uitwedstrijd tegen TVC 3 op het programma.