Nieuw kansen v.v. Dongen
donderdag 23 augustus 2007 - 19:31

Na een redelijk geslaagd seizoen 2006 / 2007 maakt de selectie van VV Dongen zich op voor een nieuw voetbalseizoen. In totaal werd er 10 maal gelijkgespeeld en dat zijn automatisch 20 verliespunten. Dat zal dit jaar anders moeten gaan om de ambities van trainer Mart van Bree waar te maken.

“Vorig jaar hebben we geen continue prestatie neergezet. In de 1e periode haalden we 14 punten waarna we in de 2e periode slechts 5 punten haalden.. Die teruggang zullen we moeten zien te voorkomen , maar je bent altijd afhankelijk van de personele bezetting. Bij een volledig fitte selectie heb je meer mogelijkheden. Maar vorig seizoen kwamen we al snel in de problemen door het aantal geblesseerde spelers, waardoor er meer gevraagd werd van de andere jongens. Voor ons is het zaak om meer constant te gaan presteren, waarmee ik de prestatie van vorig jaar niet wil bekritiseren.  Want als je slechts 5 keer verliest in zo’n zware klasse, mag je niet ontevreden zijn.” Aldus Mart van Bree

Er hebben zich weinig mutaties voorgedaan. Sjors Spanbroek is vertrokken naar zaterdag amateurs Achilles-Veen en hoopt daar onder het bewind van trainer Freddy Kruys uit Dongen zijn voetbalcarrière een nieuwe impuls te geven. Daar tegenover is Richard v.d. Lee ( 29 )  overgekomen van het gepromoveerde DESK. Deze verdedigende middenvelder kan met zijn ervaring ( hij speelde o.a. voor RKC en enkele hoofdklasse amateurs) een stabiele en leidende factor gaan worden in het jonge elftal van Dongen.

In zijn 4e jaar als hoofdtrainer van Dongen heeft Mart van Bree de kans om de vruchten te gaan plukken van zijn arbeid.Toen hij 4 jaar geleden werd aangesteld als hoofdtrainer kreeg hij van de Technische Commissie de opdracht mee om vanuit de jeugdopleiding van VV Dongen, de club minimaal te behouden voor de 2e klasse.Dit jaar zijn er weer een aantal spelers vanuit de A– jeugd doorgestroomd naar de selectie. Zij zullen de concurrentie aan moeten gaan met de gevestigde orde om een plaatsje bij de eerste elf af te dwingen.

“Je probeert samen (Hoofdbestuur, Technische Commissie, staf )  de club een eigen gezicht te geven en dan sla je samen die weg in. Als je jezelf daaraan committeert moet je geduld hebben. En geduld is niet een woord dat in het voetbal vaak voorkomt. De omgeving verwacht resultaten, en terecht. Maar als je in een overgangsperiode zit moet je de druk niet direct op resultaat gaan leggen: dat kan pas op het moment dat je in een rustiger vaarwater terecht komt.”

Van Bree doelt hiermee op het feit dat de jongens nu al minimaal 3 jaar selectie ervaring hebben opgedaan.

“Maar echte ervaring krijg je pas als je rond je 27e jaar zit. En deze selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, maar kan nu al heel veel zaken compenseren door hun geweldige inzet als collectief en de wedstrijdervaringen van de laatste 3 jaar”.

Op dit moment is 85 procent van de totale selectie ( 50 spelers ) van Dongense origine. Samen met zijn assistent trainers Tom Smits en Marc Oomens en keeperstrainer Henk van Oers bewaakt van Bree deze Dongense jongens. Nadat er vorig seizoen zeven clubs aan elkaar gewaagd waren en de competitie ongemeend spannend was, zal het dit jaar nog spannender worden.

“Terneuzen ( vorig jaar gedegradeerd, red. ) , Halsteren, met een aantal nieuwe spelers en SC ’t Zand als outsider, zijn voor mij de favorieten voor de titel. Maar een periode titel moet erin zitten”.

VV Dongen speelt haar thuiswedstrijden op zondagmiddag om 14:30 uur en begint de competitie zondag 2 september a.s. met een uitwedstrijd tegen Halsteren. Voor actuele info: www.vvdongen.nl