Voorbeschouwing Halsteren - VV Dongen
donderdag 30 augustus 2007 - 14:57

Het seizoen 2007 - 2008 staat voor de deur . De schoenen zijn gepoetst, er zijn nieuwe tenues, de scheenbeschermers zijn vernieuwd en de messen zijn geslepen .
In de voorbereiding heeft Dongen een viertal wedstrijden gespeeld , waaronder drie bekerwedstrijden.
Daarin hebben de mannen zich redelijk makkelijk weten te plaatsen voor de volgende ronde.
Het spelniveau is nog niet om naar huis te schrijven, maar dat zal zondag er hopelijk anders uitzien wanneer Dongen zijn eerste uitwedstrijd gaat spelen in Halsteren.
In de laatste 2 seizoenen wist Dongen slechts 1 punt tegen deze gerenommeerde ploeg te behalen, met als dieptepunt de uitwedstrijd van vorig jaar waar een voorsprong van 3 - 1 werd weggegeven.
Maar dat is het verleden en we kijken met goede moed naar de toekomst.
Het beloofd wederom een spannende competitie te worden en trainer Mart van Bree heeft zijn doelstelling aan de spelers duidelijk gemaakt ; minimaal een periode en eindigen tussen plaats 1 en 6.
Alles hangt af van de fitheid van de selectie, maar dat is waarschijnlijk een open deur.
Persoonlijk vind ik dat een team dat reeds voor het derde seizoen met elkaar de strijd aangaat zich niet meer kan verschuilen in de middenmoot.
Wie ook al  4  seizoenen bij de selectie zit is Koen Bakker.

profiel Koen Bakker

geboren :                         27-08-1985
lid VV Dongen sinds         1999
lid van de selectie sinds    2003
positie                             aanvankelijk verdedigende middenvelder, maar sinds vorig seizoen vaak gebruikt als rechtsback.

Koen Bakker heeft al een paar seizoenen achter de rug waar hij achter de feiten heeft aangelopen. Nooit eerder maakte hij vanaf het begin deel uit van de definitieve 15 man.
Blessures, niet in vorm zijn en domme pech hebben hem de laatste 2 jaar achtervolgd. met gemengde gevoelens kijkt Koen terug op deze periode : " Het is zuur wanneer je als A speler samen met je maatje Mathieu Kops overgaat naar de selectie en hem in het eerste ziet verdwijnen en zelf als speler in het tweede team aan de bak mag, terwijl je samen alles hebt gespeeld. Het kwam er bij mij net niet uit ofwel omdat het niveau te hoog lag ofwel omdat ik weer tegen een stomme blessure aanliep.
En elke keer als ik weer kon aansluiten, vaak als 14e man, gebeurde er wel weer iets raars "
Koen laat zich na deze periodes dan ook niet meer gek maken: " Bij een terugval weet ik dat er aan de andere kant van de horizon weer licht schijnt. Het heeft me mentaal gesterkt en je weet dat het erbij hoort"

Tegen het einde van het vorig seizoen deed de trainer beroep op zijn verdedigende kwaliteiten en posteerde hem op de rechtsachter plaats. Koen is opgeleid als allround middenvelder en in de jeugd stond hij met Matieu Kops steevast in de as. Nu vormen ze samen een onderdeel in de defensie.
" Ik heb eigenlijk best wel op veel posities gespeeld, maar de overgang van middenveld naar verdediging is me beter bevallen dan ik in eerste instantie had gedacht "
Koen Bakker staat bekend om zijn loopvermogen en hij kan daardoor naar hartelust de rechterkant bestrijken als de tegenstander met twee spitsen opereert.
Bakker: " Ik kan er mijn ei echt kwijt "

Elke speler hoopt op een basisplaats zo ook Koen. Dat de trainer altijd uitgaat van een paar vaste waardes is voor Koen Bakker niet zo vreemd. Hij wil zichzelf daaronder nog niet scharen, maar uitgaande van de voorbereiding waarin hij elke minuut speelde ( zelfs in het centrum ) zou het niet vreemd zijn dat Koen de wedstrijd van zondag a.s. vanuit de basis speelt. " Maar dat is aan de trainer en alles hangt af van de vorm en die voelt nu goed, maar nogmaals, in voetbal bestaan geen zekerheden."

Een seizoenstart is voor elke vereniging belangrijk en Halsteren is niet de eerste de beste.
Koen beschouwt Halsteren als een stugge ploeg, die gelijkwaardig is aan Dongen en waarvan je niet zomaar even wint. " Ik heb maar een goede herinnering aan Halsteren en dat is de wedstrijd van 3 seizoenen geleden, waarbij de winst ons de kans bood om nacompetitie te ontlopen. En dat deden we"
Wedstrijden in de voorbereiding zeggen in zoverre iets, dat je kan werken aan automatismen, maar zondag weet Dongen pas waar het echt staat: " Tegen goed voetballende ploegen blijken we makkelijker te voetballen dan tegen " mindere " ploegen. Dat heeft te maken of je zelf het spel moet maken of niet. Tegen Halsteren moeten we zo scherp als een mes beginnen, daar hangt alles vanaf ."
Koen Bakker heeft wel vertrouwen wanneer hij een uitslag van 2 - 1 in het voordeel van Dongen voorspelt : " Een spannende wedstrijd met veel beleving waarbij wij hopelijk aan het kortste eind trekken."

Voor de liefhebbers. De wedstrijd begint om 14.30 uur aan :

Gem. Sportpark de Beek
De Beeklaan