Voorbeschouwing Dongen - Terneuzen

Voorbeschouwing Dongen - Terneuzen
Zondag 9 september 14:30, Sportpark De Biezen

Wedstrijdsponsor: HuisFit (www.huisfit.nl)

Het leuke van voorbeschouwingen , analyses en nabeschouwingen is dat het hetzelfde is als het aloude kijken in een glazen bol.
We kunnen ons uren bezighouden met het spelletje en ons helemaal druk maken wanneer onze voorspelling niet uitkomt.
Vorige week voorspelde Koen Bakker een nipte zege op Halsteren. Hierin had hij geen gelijk, want het werd 2 - 2, maar toch kunnen we hem voor de rest wel betrappem op een vooruitziende blik. Het werd op slag van het einde van de wedstrijd gelijk door een prachtig ( langzaam ) doelpunt van Fabian Frishert en de wedstrijd was tevens zeer levendig; ook voorspeld door Koen.
Achteraf lees je de wedstrijdverslagen op de website van Dongen en van Halsteren en deze komen allebei in de buurt van de waarheid. Maar lees je dan zo'n verslagje in de Stem, dan denk je dat Dongen van meet af aan de underdog was. Dus conclusie : Wat is waar ?? De waarheid kan je alleen maar met je eigen ogen ervaren door te komen kijken en dan pas heb je recht van spreken en mag je meedoen aan de bovengenoemde spelletjes.
Zondag a.s. speelt de hoofdmacht van Dongen zijn eerste thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Terneuzen. Saillant detail is dat Dongen gaat spelen in het nieuwe JAKO - tenue.
Terneuzen heeft haar eerste wedstrijd gewonnen. Alle zeeuwse ploegen wisten hun eerste wedstrijd te winnen en het geeft aan dat er niet tegen de eerste de beste gevoetbald gaat worden.
" Ik denk dat die gasten zo snel mogelijk willen terugkeren naar de 1e klasse " aldus Manuel de Ceuster.

Profiel Manuel de Ceuster

lid VV Dongen : 2005
lid selectie : 2005
positie : aanvallende middenvelder

Manuel de Ceuster was geen onbekende voor Dongen toen hij zich in 2005 aansloot bij onze vereniging. Hij kwam van Bavel, maar verzorgde samen met zijn vader ( als tijdelijke trainer ) de trainingen voor de A - jeugd.
" Ik was al bekend met de club en ik speelde bij Bavel in de 4e klasse. Mijn ambitie om verder te komen kon ik bij Bavel niet vervullen en na een gesprek met de trainer van Dongen besloot ik om over te stappen."
Manuel koesterde de wens om in het eerste elftal te spelen, maar was wel zo realistisch dat hij wist dat hij daar keihard voor moest knokken.
" In de zomer van 2005 ben ik regelmatig bij de fysiotherapeut geweest om fit aan dat nieuwe seizoen te beginnen. Ik had nooit ergens last van, maar tijdens de laatste wedstrijd van Bavel tegen Zundert raakte ik geblesseerd en om mijn ambitie na te streven had ik geen andere keus om daar naartoe te gaan."
Manuel kwam gelukkig fit in de voorbereiding en hoopte op minimaal een plaatsje in het 2e elftal ; " Tot mijn stomme verbazing zat of speelde ik in de voorbereiding bij Dongen 1 en toen de selectie voor de eerste wedstrijd van dat seizoen werd bekendgemaakt hoorde ik ook mijn naam. Echt super ! "

In zijn derde seizoen als selectiespeler kunnen we Manuel een redelijk vaste kracht voor Dongen 1 noemen. " Ja, maar ik heb in mijn opleiding bij WDS en Baronie altijd op de 10 - positie gevoetbald en nu moest ik de rechtsbuiten positie invullen. Dat vergt een aanpassing in je spel en daarnaast moest ik me ook qua spelniveau en taktiek bijspijkeren. Maar dat is door goede begeleiding redelijk goed gelukt. Nu speel ik weer vanaf het middenveld en dat biedt weer meer mogelijkheden"
Manuel doelt op het feit dat Dongen in de breedte voetballend sterker is geworden " Ik denk dat we nu meer vanuit achteren kunnen opbouwen; we spelen tenslotte al weer voor het derde jaar samen en weten wat er van ons verwacht wordt."

Manuel heeft een uitgesproken mening over dit seizoen: " Een periode moeten we zeker kunnen pakken en diep in mijn hart zou ik het liefste een keer promoveren. Maar dat hoort bij het voetbalhart, want anders moet je nergens aan beginnen"
Zondag ziet Manuel een zware kluif voorbij komen. " Ik heb op hun site het wedstrijdverslag van vorige week gelezen en ik begreep uit dat verhaal dat ze met 2 goede spitsen opereren. Aan ons om dat probleem aan te pakken, want dat het een stugge ploeg is kan ik me wel voorstellen. Fysieke strijd zal er geleverd moeten worden en we moeten vanaf het begin supergeconcentreerd zijn"

Een prognose wil Manuel wel geven, maar hij twijfelt over twee uitslagen. Om de spanning een beetje op te voeren zal de schrijver van dit stuk die prognose even onder zijn pet houden, want zoals het stukje van deze week begon : Voorbeschouwingen , analyses en nabeschouwingen zijn toch maar in een glazen bol kijken. Volgende week de onthulling

Voor alle supporters : De westrijd Dongen - Terneuzen begint zondag 09-09-07 a.s. om 14.30 uur op de Biezen