Voorbeschouwing Dongen - Oosterhout
donderdag 20 september 2007 - 21:51

Wedstrijdsponsor: Brabers bestratingen

Dat het weer een spannende en zinderende competitie aan het worden is, lezen we terug op de ranglijst van deze week. Zes ploegen staan gedeeld eerste met 6 punten uit 3 wedstrijden gevolgd door Dongen op de 7e positie met 5 punten. Als enige club zijn de dorpsgenoten nog ongeslagen en als het aan de jongens ligt houden we dat nog even zo.

Afgelopen zondag merkten de geel-blauwen dat een wedstrijd ook in 20 minuten beslist kan worden, maar op een of andere manier liet Dongen RCD terug in de wedstrijd komem, met als gevolg dat er een 2-2 eindstand te noteren viel, terwijl er in de eerste 25 minuten gehakt gemaakt moest worden van de Dortenaren.
Wederom spreek je dan van een mentale kwestie oftewel het ontbreken van de "killers-mentaliteit". Men zegt wel eens dat vroeger alles anders was. Misschien wel, maar niet altijd, maar had deze wedstrijd met het Dongen van de jaren 70 worden gespeeld dan weet ik zeker dat Adje Broeders en Jan van den Oudenhoven hun tegenstanders naar eer en geweten hadden "geslacht' : om maar even in de vaktermen te blijven.
Natuurlijk gaat elke andere vergelijking mank en zullen we het daarom ook nooit weten, maar het zijn soms de tekens des tijds, die op bepaalde momenten doen verlangen naar vroeger.
Vroeger had je ook geen sponsors zolas we die nu kennen. Ik kan me als 46 - jarige nog herinneren dat je het tenue van Dongen zelf moest aanschaffen bij Beex Sport. Het kon zijn dat je dan een totaal ander shirt aan had dan je medespelers, die hun spullen kochten bij Biemans Sport, waar Lia in de winkel stond en die menig jongenshart op hol deed slaan.

We weten dat het nu allemaal anders is. En dat is maar goed ook !! Want stel je voor dat we nog als een zooitje ongeregeld ronddraafden......Sponsering is in elke tak van sport onmiskenbaar zeer belangrijk geworden, dus ook voor Dongen.

In gesprek met Jan Beex, de huidige voorzitter van Dongen, verteld hij hoe belangrijk het is dat er sponsors zijn: "Geen een vereniging , welke dan ook, kan zonder sponsering de broek ophouden Het is gegeven van deze tijd en men denkt er soms nogal licht over, maar het zijn nu eenmaal de feiten"
Jan Beex zit in zijn 2e periode als voorzitter en memoreert de legendarische ere-voorzitter Peter van Hoppe, die 25 jaar geleden samen met Henk van Os en Jan van Dongen een sponsor overeenkomst sloot, die nu in 2007 nog steeds loopt. " OSDO is historisch verbonden aan de VV Dongen, en het bedrijf voelt het als een maatschapppelijk gegeven om iets terug te doen voor de gemeenschap. Natuurlijk zijn we het bedrijf daar eeuwig dankbaar voor."
Het bestuur van Dongen heeft voor zondag een speciaal programma georganiseerd rond de wedstrijd Dongen - Oosterhout. " We hebben alle sponsors uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren. OSDO is onze hoofdsponsor en OSDO sponsort VV Oosterhout ook, dus leek het ons een uitgelezen mogelijkheid de dag om deze wedsttrijd te laten verlopen. We hebben een speciaal gebeuren rondom geregeld, maar dat houd ik even achter, want anders is de verrassing eraf, maar wat ik wel kan zeggen is dat de spelers van OUD - Dongen spelen tegen de getalenteerde spelers van OSDO. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur en ik zou zeggen : KOMT ALLEN !!"

Verrassend vraagt de voorzitter hoe het is gesteld met de selectie van Dongen. De ietwat verbaasde interviewer kan deze belangstellende vraag beantwoorden met de woorden: " Voorzitter, maakt u zichzelf geen zorgen, de jongend maken er een onvergetelijke dag van " ...waarop de voorzitter zegt: " Gelukkig, dan ga ik er vanuit dat we gaan winnen."
Dat hoopt de interviewer ook !!!

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007....GROTE OSDO - DAG MET DE WEDSTRIJDEN

OUD - DONGEN - OSDO aanvang 13.00 uur

DONGEN - OOSTERHOUT aanvang 14.30 uur

U bent van harte welkom !!!!!!!!