Voorbeschouwing RCS -Dongen
vrijdag 28 september 2007 - 14:49

Deze week helaas geen interview met een speler van Dongen, maar wel een oprechte mening over de gang van zaken rondom het vlaggeschip van inze club.
Vorige week hebben we gespeeld tegen Oosterhout in een wedstrijd die door sommingen onder ons als een "draak"  van een wedstrijd werd beschouwd.
Hierop wil ik het volgende kwijt.
Aangezien een wedstrijd door 2 teams gespeeld moet worden en de belangen liggen, net zoals afgelopen zondag, zeer hoog, dan kan je op voorhand verwachten dat zenuwen en spanning een grote rol gaan spelen. Natuurlijk willen we elke week een mooie "pot" zien, maar op het einde gaat het alleen maar om de punten. Zo ook afgelopen zondag.
Oosterhout kwam sterk verzwakt aan de strijd, maar dan is het geen optelsommetje dat er automatisch gewonnen gaat worden.
Daarnaast was er een prachtige sponsordag georganiseerd en ook dat gegeven speelt mee in de benadering van de wedstrijd.
Er zou maar eens verloren zijn !! Dan is zo'n dag toch iets anders .
Een speler zei een keer na een gewonnen bekerwedstrijd, die niet om aan te zien was : " Leider, dit noem je nu een zakelijke overwinning".
In eerste instantie kon ik me daar niet zo mee verenigen, maar het zette me wel aan het denken, want met mooi voetbal op nul punten staan is zeker geen pretje en het lokt allerlei discussies uit. Mooi voetbal kan gespeeld worden als beide teams elkaar de ruimte geven of omdat een van de twee teams met kop en schouders boven de ander uitsteekt.

In deze klasse is het niveauverschil zo gering, dat je elke week weer een verrassing kan noteren. Kijk bv. naar de uitslag van RCS - Oosterhout ...0 - 1 . Je kan jezelf dan afvragen: Was Oosterhout nou zo goed of was er iets aan de hand in Zeeland ?
Met RCS noem ik de volgende tegenstander van Dongen. Het resultaat van de laatste 2 seizoenen is in het voordeel van Dongen.
Twee keer winst, een keer gelijk ( op de valreep ) en een keer verlies ( 5 - 0 )!!
RCS heeft met de gebroeders de Nooiijer veel routine in huis en wat ook belangrijk is om niet te vergeten ; In welke fase ontmoet je een tegenstander als RCS ?
In deze 5e speelrronde kan er een eerste afscheiding gemaakt worden tussen het linker- en rechterrijtje. RCS staat net onder Dongen met 7 punten.en willen natuurlijk de aansluiting blijven behouden. Dongen daarentegen moet zich niet gek laten maken door de resultaten van de afgelopen weken.
De selectie is bijna voltallig en met de ( op het eerste gezicht zware )  blessure van Mathieu Luppens blijken de voortekenen op herstel goed te zijn. Hij mag weer zijn conditie op peil gaan brengen en zoals het er nu uitziet kan hij binnen een week of twee weer op het trainingsveld staan. Natuurlijk betekent dit niet dat hij meteen weer beschikbaar is, maar hij komt er aan.
Met onze andere geblesserde speler Richard v.d. Lee blijken de prognoses redelijk goed te zijn en we hopen hem zo snel mogelijk te bewonderen.

Nog even terugkomend op de wedstrijd van afgelopen zondag.
De laatste 15 minuten van het duel werd gespeeld door 11 jongens die de opleiding van Dongen hebben doorlopen. Dat is een groot compliment voor de beleidsvoering van onze club en het betekent dat we in de breedte sterker zijn geworden.

Zondag 30 september vertrekt er een bus naar Oos-Souburg. Supporters zijn van harte welkom om met de bus mee tegaan .
Na de wedstrijd zal de bus naar Bergen op Zoom gaan, waar de selectie zal aanleggen bij voetbalcafe de Raaijberg.

ER RIJDT EEN BUS NAAR ZEELAND
Hieronder vind u alle vertek- en aanmkomsttijden

Vertrek naar Oost-Souburg        11.45 uur excact
Aankomt                                  13.15 uur
Wedstrijd                                 14.30 uur
Vertrek naar Bergen o. Z.          17.15 uur excact
Aankomst                                18.00 uur
Vertrek naar Dongen                 20.00 uur excact
Aankomst                                21.00 uur

Hoe meer supporters, hoe leuker het wordt !!! En misschien gaat Stijntje Biemans het record "hooghouden" dit jaar wel verbreken, want vorig jaar zar hij tegen de 400 x aan, dus entertainment verzekerd !!!

Frank van Heteren