Voorbeschouwing Dongen - IFC
donderdag 4 oktober 2007 - 20:59

Wedstrijdbal wordt geschonken door:

Medifit Breda
Zoete Inval 29,
4815 HK Breda
www.medifitbreda.nl

Hossana !! Dat hoor je door heel Dongen of " Het moet niet gekker worden !!"  Dongen op de leiderspositie.

Beste lezers, laten we elkaar niet gek maken, want het zijn pas 5 wedstrijdjes en vergeleken met vorig jaar heb je slechts 2 punten meer.

Wat is er dan aan de hand ? Gewoon, we spelen ons spelltje en we proberen punt voor punt te spelen, niet meer en niet minder.

Het team moet zich er uitermate van bewust zijn dat een koppositie niet meteen de meest benijdenswaardige positie is, want de tegenstander gaat je met heel andere ogen bekijken en gaat je ook dusdanig benaderen. Het schept dus onbewust verplichtingen, zou je kunnen zeggen.

Maar we moeten bij Dongen rustig blijven en gewoon ons best doen. Zo zitten we in elkaar en zo moeten we blijven. Het collectief is het allerbelangrijkste en je speelt een competitie met 25 man. We moeten niet vergeten dat er weer een blessure is bijgekomen.

Naast Mathieu Luppens , Richard v.d. Lee is Manuel de Ceuster het volgende slachtoffer in de reeks van ernstige blessures.

Vier tot zes weken zal zijn herstel ( de binnenkant van de knie is opgerekt ) vergen en dat betekent dat andere jongens deze plaats zullen moeten invullen. We moeten er als groep "staan" en niet denken dat het vanzelf gaat, want dan ga je het onheil over jezelf afroepen

Jason Keizer is zo'n jongen, die eerder dan verwacht een basisplaats in Dongen 1 heeft verworven, omdat Mathieu Luppens geblesseerd raakte in de eerste wedstrijd.

" Lullig voor Mathieu, maar OK voor mij " aldus een bescheiden Jason

Profiel Jason Keizer

Jason keizer

geboren                27-01-1987

lid Dongen sinds   2002

lid selectie sinds   2006

positie                  centrale middenvelder

Sinds Jason besloot om van DVVC bij Dongen te gaan voetballen is het voor hem alleen maar in een opwaartse beweging gegaan.

" Ik speel het spelletje voor mijn plezier maar ik wil wel altijd winnen en bij DVVC kon ik merken dat ik die ambitie niet kon vervullen. Ik ging van de C-jeugd naar de A-jeugd van DVVC, maar ik besloot toch daarna naar Dongen te gaan.'

Jason is niet gescout door de mensen van Dongen, maar is op eigen initiatief naar Dongen gekomen.

" De overgang was niet zo moeilijk en ik werd goed opgevangen door de spelers. Ik kende Ferry en Sonny, maar die waren toen nog geen maatjes ...nu wel. Ik kwam in de B-jeugd te spelen en mijn eerste trainer was toen Theo Marechal."

Jason had zich in de A-jeugd van DVVC fysiek al stevig moeten verweren, waardoor hij met zijn geringe lengte makkelijker kon laten gelden in de B-jeugd van Dongen. " Ik ben niet bang aangelegd en ik ga geen duel uit de weg, maar nadat ik de overgang moest maken naar de selectie had ik vooral in de handelingssnelheid en toch op het fysieke vlak, moeite om het bij te benen. Ik had een achterstand opgelopen t.o.v. mijn jaargenoten, omdat ik de laatste 2 maanden van de competitie met een vriend naar Indonesie was gegaan om te avonturieren. Ik miste o.a. de kampioenswedstrijd tegen EBOH en ik had toen wel een beetje spijt van mijn beslissing dat ik weg was gegaan. Maarja, je kan niet alles hebben "

Doordat Jason dus ruim 4 maanden niet had gespeeld voelde hij ook een mentale tekortkoming t.o.v. de spelers die moesten aansluiten bij de selectie. " De trainer heeft me toen over menig dood punt heengeholpen, door samen met me de wedstrijden te analyseren en mijn tekortkomingen bloot te leggen. Ik wist precies waaraan ik moest werken "

Dat betaalde zich in de 2e helft van de vorige competitie uit. Jason werd voor het eerst met Dongen 1 geselecteerd in de wedstrijd tegen BSC op 03-12-06. Hij speelde deze wedstrijd niet maar hij zat erbij; " Natuurlijk wil je voetballen, maar dat weet je als je voor een selectie speelt, je weet dat je dan moet bankzitten en dan moet je maar hopen dat je speelminuten krijgt "

In zijn vierde wedstrijd als bankzitter maakte Jason op 25-03-07 in de wedstrijd tegen EBOH zijn eerste minuten ( 25 min. ).

Tot het eind van de competitie heeft hij zijn minuten gemaakt, maar had nog geen basisplaats. Pas nu door de ongelukkige blessure van Luppens is Jason de verdedigende middenvelder en hij kwijt zijn taak met verve; " Als je op de bank zit weet je hoe het spel gespeeld moet worden en wat er van je verlangd wordt als je moet invallen. Ik ben van nature een aanvallende middenvelder, maar nu moet ik me meer op mijn verdedigende taken concentreren. Daar heb ik geen moeite mee, maar er zijn altijd momenten dat je kan verrassen...Dat hangt natuurlijk ook van de wedstrijd af en van de coaching in het veld."

" Bovenaan staan zegt me niet zoveel, het is leuk. Ik voel ook niet een ander soort druk. Dat is iets wat de buitenkant je oplegd, maar dat leg ik naast me neer. Zondag is weer een nieuwe strijd en die moeten we weer vol aangaan. Inzet en strijd zijn de componenten waar het team op draait en daarnaast kunnen we ook nog eens goed voetballen. Maar alles hangt af van de eerste twee factten."

Jason hoopt op veel publiek en wil de leider best wel een uitslag geven: " Ik denk dat het 2-0 voor Dongen wordt. Ik weet dat de tegenstander IFC een paar keer achter elkaar zijn gepromoveerd en dat ze makkelijk scoren, maar meer weet ik niet. "

En dat is maar goed ook, want je moet altijd van je eigen kracht uitgaan en niet nadenken, zeker niet tijdens het spelletje

Zondag 07-10-07

DONGEN - IFC

Aanvang 14.30 uur...........U BENT VAN HARTE WELKOM !!!!!!!!

Frank van Heteren
Leider Dongen 1