Voorbeschouwing Dongen -HVV
donderdag 11 oktober 2007 - 23:05

Wedstrijdbal wordt geschonken door:
Tolimo

"Ge kunt 'm maor hebben"
Deze legendarische uitspraak is niet het begin van het nieuwe carnavalsnummer, maar een uitspraak die Dongen supporters onderling tegen elkaar zeggen als ze het hebben over de 1e periode.
Ik vind dat dat mag, want Dongen staat nog steeds bovenaan en heeft alles in eigen hand. Afgelopen zondag was de selectie positief verrast door de in grote getale opgekomen suppoters.
De wedstrijd gaf niet waar zo veel mensen op die zonnige middag op hoopten, want alles verliep in een veel te laag tempo en met name de eindpass was zeer slecht verzorgd. Dit leidde tot een rommelige wedstrijd die dan ook inderdaad als een nachtkaars uitging en eindigde in 1-1.
De heren beloven aanstaande zondag er een schepje bovenop te doen. Dat moet natuurlijk ook, want als er in dat lage tempo gevoetbald blijft worden, kun je nergens aanspraak op maken. Ik ga er vanuit dat het een incident betrof en dat de neuzen en benen dezelfde kant op staan, namelijk richting doel van HVV.
Deze week nemen we geen selectie speler maar iemand van de staf onder de loep . Marcel Koeken is de verzorger van Dongen 1 en is in die hoedanigheid zeer belangrijk voor het fysieke wel en wee van de spelers.

Profiel Marcel Koeken
geboren            13-06-1964
lid VV Dongen   1969
verzorger sinds  1992

Als voetballer heeft Marcel alle selecties van de jeugd doorlopen en als senior heeft hij het tot 3 wedstrijdjes in Dongen 1 geschopt. Dat zijn altijd nog 2 wedstrijden meer dan de leider, die slechts 1 wedstrijdje speelde in het eerste van Olympia.
Marcel is een  rustgevende factor binnen de begeleiding van het eerste. Hij ziet de jongens die met kleine en grote pijntjes naar de wedstrijd of de training komen. ' Je hebt er piepertjes en bikkeltjes tussen lopen en aan de hand van hoe ze zich op de massagetafel manifesteren kan je terug zien op het veld " Karakters worden op het en rond het voetbalveld gevormd is de mening van deze routinier, die al veel heeft meegemaakt. " Ik ben sinds 1992 verzorger en ik heb ze zien komen en gaan, maar de laatste jaren proef ik een zeer positieve sfeer, waarin de fitheid op conditioneel en mentaal vlak de boventoon voeren. Verder vind ik het super dat we met Dongense jongens spelen, wat in het verleden wel eens anders is geweest"

Marcel ervaart de organisatie rondom de selectie als erg professioneel, waardoor het werken een stuk makkelijker wordt. " De jongens worden van alle kanten begeleid en vandaar uit moeten ze iets terug laten zien. Ik denk dat ze zich bewust moeten zijn dat ze nu de eerste periode kunnen pakken. Wij doen er van onze kant alles aan om de boel zo gesmeerd mogelijk te laten verlopen."

Vorig jaar piekten de jongens vooral in de eerste en de derde periode. Op de vraag of de heren "mooi weer" - voetballers zijn kan Marcel niet beamen: " Je hebt nu enmaal dit soort periodes, maar ik denk dat de jongens zeker na vorig seizoen mentaal sterker en flexibeler zijn geworden. Ik maak me minder snel zorgen, wanneer we op achterstand komen. We creeeren kansen en we scoren makkelijker dan vorig jaar. Dat heeft ook te maken, omdat de hele groep met elkaar betrokken is, dus Dongen1 t/m het derde. Natuurlijk heb je teleurgestelde jongens in een groep wanneer ze niet spelen, maar het team staat voorop en die sfeer proef je in de hele selectie. Dat is anders dan voorgaande jaren."

Zondag speelt Dongen de 6 punten wedstrijd tegen HVV : " Ik Ken ze niet, maar gezien hun uitslagen en de positie waarop ze staan en waar ze vandaan komen ( Zeeland ) verwacht ik een moeilijke wedstrijd. Maar als we uitgaan van onze eigen kracht en we laten de bal het werk doen zie ik een positief resultaat op het scorebord verschijnen....2-1 "

Ik ga daar in mee en ik hoop dat er weer net zoveel supporters aanwezig zullen zijn op ons prachtige sportpark de Biezen.

Zondag 14-10-07

DONGEN - HVV

aanvang    14.30 uur

We heten u van harte welkom !!!!!     want     " Ge kunt 'm maor hebben !! "