Voorbeschouwing Dongen - Baronie

Maczekstraat 6
5103 SN Dongen
www.btsysteem.nl

In het drieluik van thuiswedstrijden wordt er aanstaande zondag gespeeld tegen hoofdklasser Baronie.

Zo’n wedstrijd voor de beker tussen alle competitiewedstrijden in kan een welkome afwisseling betekenen voor de jonge groep, maar kan ook een bepaald soort ritme doorbreken.
In de laatste weekeinden werd voor een groot publiek gespeeld en de druk van een competitiewedstrijd is in deze fase anders dan spelen voor de beker. Je kan er verschillende theorieën op loslaten, maar ik zie deze tussenwedstrijd toch meer als een goede afwisseling, waarbij je als club uiteraard de underdog positie mag innemen en waarvan de groep spelers alleen maar intens van moeten genieten.

Baronie staat momenteel in de middenmoot van de hoofdklasse C en wisselt goede en slechte resultaten in een rap tempo af. Een van hun bepalende spelers is Roel Willemse, die zijn opleiding heeft gehad bij VV Dongen. Pas nadat Dongen promoveerde naar de 2e klasse is een toen erg jonge Roel Willemse naar Breda gegaan om daar zijn geluk te  beproeven. We kunnen wel zeggen dat hij daar meer dan in is geslaagd. Wij heten Roel vanaf hier van harte welkom terug op het Dongenveld.

Verder moet me van het hart dat het heel positief is dat er de laatste tijd zoveel mensen belangstelling tonen in de prestatie van ons vlaggenschip. Het feit dat er ook veel jeugdspelers rondom de wedstrijd te zien zijn bevordert niet alleen de teamspirit voor Dongen 1 , maar ook het clubgevoel in het algemeen.

Zondag is weer zo’n uitgelezen mogelijkheid om het veld aan de Biezen te bezoeken. Er zal ongetwijfeld klassenverschil zijn tussen beide teams, maar als ik de poll van deze week op de website van Dongen bekijkt, geeft 60 % van de stemmers Dongen een gedegen kans op de overwinning.
Het zou een perfecte prestatie zijn wanneer dat zou gebeuren, want Dongen zou daarmee zijn ongeslagen status behouden. Dat zou met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen RKDVC een goede impuls zijn voor het zelfvertrouwen, maar een nederlaag zou niet meteen een begin van een  negatieve spiraal moeten betekenen, want daarvoor zijn de belangen t.a.v. deze wedstrijd anders dan die van de volgende week. Maat daar gaan we het pas volgende week uitgebreid  over hebben..

Zondag gaan we eerst genieten van een open en sportieve wedstrijd !!!

ZONDAG 21-10-07

DONGEN  -  BARONIE   ( beker )

AANVANG    14.30 uur

SPORTPARK “DE BIEZEN”