Voorbeschouwing Dongen - EBOH

Telefoon: 0162 - 31 42 60
Internet: www.merkxkozijnen.nl
E-mail: info@merkxkozijnen.nl

Nou ja, of je nou goed of slecht voetbalt, er kunnen vanzelf titels gehaald worden.

Afgelopen zondag waren de verwachtingen hoog gespannen bij zowat iedere club, die voor de periodetitel mee kon dingen. En wat gebeurt er ? Iedereen verliest, zelfs zo erg dat IFC het meest geschonden uit het strijdtoneel terugkeerde: 3 rode kaarten en een gestaakte wedstrijd. Erger kan het niet !
Alhoewel, als je Dongen afgelopen zondag zag spelen leek het team op niets, die voor elkaar wilden vechten. Alle onderdelen waarin Dongen normaal gesproken zijn tegenstander onder druk weet te zetten, waren aanwezig bij RKDVC. Zo blijkt nogmaals dat je de strijd vol aan moet gaan en niet ervan uit mag gaan dat je dat
" varkentje" wel even wast. Desalniettemin vanaf deze plaats; "JONGENS, PROFICIAT !!!

We mogen van geluk spreken dat de afloop ten gunste van Dongen is uitgevallen en dat geeft des te meer aan dat je de gehele competitie "top" moet zijn om jezelf te kunnen handhaven. " Je moet niet naar de stand kijken, dat is niet belangrijk, je moet naar jezelf kijken en doen wat je moet doen"  aldus routenier Osman Erbas

Profiel Osman Erbas

geboren            19-06-1975
lid Dongen         1999
lid selectie         1999
positie              linksbuiten / spits

Osman Erbas is een echt voetbaldier. Dat straalt hij uit en hij leeft voor de sport: " Ik ben geen man van de derde helft, nooit geweest, maar in sommige situaties zie je me wel eens in de kantine."

Hij heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug sinds hij als 8 - jarige met het voetbal in aanraking kwam. " Ik ben geen voetbalhopper, maar ik heb in die 24 jaar voetbal wel een aantal clubs gehad. Pas toen ik een jaar of 18 was ben ik in de selectie van Baronie terechtgekomen en heb in een seizoen 8 keer een basisplaats gekregen. Voor de rest zat ik op de bank of bij het 2e elftal "

Osman verhuisde van Baronie naar TSC waar hij anderhalf seizoen speelde alvorens hij in zijn tweede seizoen de overstap maakte naar Dongen: " Ik voelde me niet meer thuis bij TSC en Dongen was er als de kippen bij om me te vragen om te komen spelen. Ik heb dat direct gedaan, maar de consequentie was wel dat ik alleen maar oefenpotjes kon meespelen en mee kon trainen."
Osman had daar geen moeite mee, want voor de mensen die Osman kennen is het een emotionele jongen met het hart op de goede plaats en iemand met een sterk verbaal vermogen. " Ik ben naarmate ik wat ouder ben geworden wel wat rustiger geworden, maar het zit nog wel in me om te praten. Ik wil dan positief overkomen, maar of dat zo is weet ik niet."

Zo heeft Osman toch menig voetballer voorbij zien komen en het kan natuurlijk niet anders dat je dan vergelijkt met vroegere teams van Dongen.
" Ik was het broekie van het team en de gemiddelde leeftijd was rond de 26 jaar. Die gasten waren iets gewend en we legden onze tegenstanders onze wil op.
Daarmee wil ik ons huidige team absoluut niet tekort doen, want sinds dit jaar voel je dat het voetbalvermogen in het team aanwezig is, terwijl we 2 seizoenen achter elkaar hebben moeten knokken en vechtvoetbal lieten zien. Dit jaar komen we steeds meer en meer aan voetballen toe en dat is heel prettig."

In zijn eerste drie seizoenen was Osman volgens hemzelf echt goed bezig; " Ik was constanter dan nu. Ik wissel nu goede met slechte wedstrijden af. Of dat met leeftijd te maken heeft ? Weet ik niet. Ik moet nu meer verdedigende taken invullen, bij b.v. corners en vrije trappen dus dat kost kracht. Maar qua tempo en beleving is er in die 8 seizoenen niet veel veranderd. Voor mij wel, want ik ben op een gegeven moment noodgedwongen van de spits op de linkerflank gezet en dat koste ook weer aanpassing, maar ik voel me daar zeker happy."

Het relativerend vermogen van Osman komt naar boven wanneer hij een analyse doet van de komende tegenstander EBOH. " Een zeer technisch begaafde ploeg met een aantal buitenlandse jongens. Als het bij hun loopt ben je als tegenstander nergens, maar weet je hun spel te ontregelen dan heb je kans dat er iet anders gebeurt in dat team. Ik wil niet zeggen dat ze mentaal minder zijn, maar als we dezelfde inzet kunnen vertonen, die RKDVC tegen ons op de mat legde, dan maken we zeker kans. Maar het is in deze competitie altijd maar gissen, want het heeft met zoveel factoren te maken, waardoor een voorspelling alleen maar in je nadeel kan werken."

Volgens Osman is er haast geen krachtsverschil en de positie op de ranglijst boeit hem daarom op dit moment ook niet. In alles wat hij uitstraalt zie je dat Osman voetbal voelt en denkt. Hij is een echte liefhebber, waarvan Dongen al jaren aan het genieten is, ook al heeft hij ook wel eens zijn "verbale" momenten. Maar ondanks dat is Osman onderhand uitgegroeid tot een nieuw icoon van Dongen en dat mag ook wel eens worden gezegd.

Op het eind van het gesprek kan de leider hem toch nog verleiden tot een voorspelling: " 2 - 1 "  Hij aait over zijn hoofd en de leider vraagt: " Zie ik twijfel ??"

" Nee, ik zat alleen te denken of het misschien wel 3 - 1 zou worden. "

Rare jongens die.......voetballers

ZONDAG         3 NOVEMBER 2007
DONGEN    -    EBOH
AANVANG        14.30 UUR
SPORTPARK    DE BIEZEN

U bent wederom van harte welkom !!!!!!

Frank van Heteren
Leider Dongen 1