Kink in de kabel
zondag 18 november 2007 - 16:57

Na de spetterende wedstrijd tegen RKDVC stond RKTVV op het programma.
Een wedstrijd waar uit zou moeten blijken dat we de vorm van de afgelopen weken konden vasthouden.
De omstandigheden waren prima, droog en een zonnetje.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd. In de 1 e minuten kregen behoorlijk wat kansen. De keeper van RKTVV kon tot de 7e minuut zijn goal schoonhouden.
In deze minuut was het de op links  goed opkomende Danny  die Jasmin aanspeelde.
Hij tikte met een droge schuiver de bal in de linker onderhoek.
1-0.
De ban was gebroken. De druk op de goal van RKTVV was groot.
In de 11 e minuut was de keeper van RKTVV die de fout in ging.
Hij dribbelde binnen de 16. Een attente Jasmin jaagde hem goed op,wat de keeper op balverlies kwam te staan. Uit een moeilijke hoek tikte hij zijn tweede van de wedstrijd in.
2-0.
Daarna werd ons spel matig. In plaats van de druk te handhaven gaven  we de tegenstander steeds meer ruimte.  In de 15e minuut werd een simpele bal  vlak voor de 16 niet goed weggewerkt. De fellere spelers van RKTVV maakte hier dankbaar gebruik van. Een houdbaar schot leidde tot de aansluitingstreffer.
2-1.
Daarna werd het er allemaal niet beter op. De organisatie en scherpte was ver te zoeken.
Er waren wat kleine kansen.
In de 42 e minuut was het  RKTVV die voor gevaar zorgde. Een hoge bal kwam bij de tweede paal terecht. Door beroerd ingrijpen was het met een simpele kopbal 2-2.
In de allerlaatste minuut was RKTVV zelfs dicht bij de 2-3.
De nummer 8 kreeg alle ruimte en stevende alleen op de keeper af. Door goede ingrijpen van Sitke gingen we met 2-2 de kleedkamer in.

De tweede helft begon met  behoorlijk wat kansen en flinke druk op de goal van RKTVV.
De precisie  en het overzicht ontbrak waardoor de goals en de voorsprong uitbleef. Het spel was rommelig en onverzorgd. Het leidde wel tot spektakel maar geen resultaat.
In de 15 e minuut hadden we de beste kans. Uit een chaotische situatie waren we tot 3 keer toe in de gelegenheid de voorsprong te pakken. Door kunst en vliegwerk wilde de bal niet de goal in en hield RKTVV stand.
In de laatse 20 minuten  werd de aanval versterkt met Amed en werd achter 1 op 1 gespeeld.
De druk bleef, maar we bleven onrustig en miste de precisie om de winnende goal te maken.
De verdediging en de goed presterende keeper van RKTVV hield goed stand.
In de allerlaatste minuut werd in de 16 nog 1 keer aan de noodrem getrokken door Jasmin onderuit te halen. De  matig leidende scheids zag hier, tot ieders verbazing, niets in en liet de wedstrijd doorhobbelen.
Kort daarna hield hij het voor gezien en blies af en wij dropen met een gelijkspel af.

Conclusie
Een rommelige wedstrijd. Wel een compliment voor de goede inzet. Zonde van het puntenverlies.