Voorbeschouwing SC 'tZand-VV Dongen
donderdag 22 november 2007 - 22:25

Voor de 2e keer dit seizoen een voorbeschouwing op de wedstrijd SC ’t Zand  - VV Dongen. Twee weken geleden werd de wedstrijd afgelast wegens de slechte omstandigheden, waarin het veld van ’t Zand zich zou begeven. Laten we hopen dat het droog blijft, want in Tilburg regent het over het algemeen harder en langer dan in Dongen…zeggen ze !!

Vorige week was weer eens speciaal te zien hoe deze competitie verloopt. Niets is zeker, voor niemand. Of je nou 1estaat of laatste, het maakt helemaal niets uit. Zo veroorloofde Madese Boys het zich om anti – voetbal te spelen, mat als resultaat dat Dongen niet in hun spel kwam en dat er een 0 – 2 nederlaag geslikt moest worden. Trainer van Wolven van Madese Boys was na de wedstrijd zichtbaar opgelucht en vertelde me dat ze niets anders konden doen dan datgene wat ze hebben laten zien.
Wel 3 punten en een harde les voor onze jongens. Madese Boys heeft veel geblesseerden, Dongen ook, dus waar ligt het omslagpunt ?
Een van onze geblesseerde jongens is Coen Andries.
“Rondjes lopen is saai, maar nodig en het is moeilijker om mentaal te herstellen dan lichamelijk.

Profiel Coen Andries

Geboren               : 19-04-1984
Lid sinds               : 1990
Lid selectie sinds   : 2001
Positie                  :  spits

Coen Andries is zo’n typische voetballer, waarvan je als supporter van te voren niet weet wat hij op zondag gaat brengen. Met een nonchalante blik bekijkt hij de wereld om zich heen en heeft zijn eigen voetbalwetten : “ Dat oogt zo, maar dat is niet zo. Ik ben nooit gespannen voor een wedstrijd maar ik ben wel gefocust, alhoewel een dolletje erbij hoort “
Coen kijkt me serieus aan en denkt dat ik hem niet geloof, maar na twee seizoenen leer je de pappenheimers kennen en uit ervaring weet ik hoe Coen het spel benadert en ik moet zeggen dat hij zichzelf erg goed kent.

In de jeugd ontplooide Coen zich als verdediger. Niet zo’n gekke keuze, want als je Coen tegenkomt moet je van goede huize komen om de “Obelix ‘van Dongen te passeren. Toch is hij door Tom Smits omgevormd tot spits “Op een nieuwjaars toernooi in de SALA  speelde ik voorin en scoorde aan de lopende band. Tom zat te kijken en wellicht heeft hij toen het idee gekregen om mij om te vormen van verdediger tot spits. Ik weet nog dat ik als A- speler regelmatig bij Dongen 2 moest meedoen en toen moest ik ook al spits spelen, terwijl ik toen nog verdediger was. De omschakeling van linies kostte me erg veel moeite, want je moet veel sneller handelen, je hebt gewoon geen tijd.
Aannemen en voortzetten in een seconde is anders dan verdedigen. Maar ik moet zeggen dat Tom erg veel geduld met me heeft gehad.”

De kracht van Coen is dat hij altijd op het goede moment op de juiste plaats is. Je zou hem zo in het rijtje van Nistelrooij kunnen plaatsen en toch scoort Coen niet aan de lopende band, maar als hij scoort zijn het wel hele belangrijke  goals. Tegen Terneuzen was Coen nog maar net uit het trainingspak en hij maakte op een lange bal van Danilo Verus zijn status waar en bracht Dongen op de valreep van de wedstrijd de 4 – 3 zege.

“Dat was mooi. Vijf minuten spelen en dan hoop je op iets. Ik zie die bal komen en ik kop hem over de verdediger waardoor de bal vrij kwam. Ik heb niet nagedacht, maar in een soort intuitie wist ik wat ik ging doen. Ja en een seconde later ligt de bal in het mandje…heerlijk !”

Coen weet als selectie – speler dat je klaar moet staan op de momenten dat de trainer daarom vraagt. “Ik ben nu al zover dat ik de dingen beter kan relativeren en als iemand beter is dan ik, dan is het fijn dat er een trainer is die dat beslist en daar kan ik mee leven, dat hoort er nu eenmaal bij . Ik ben geen gemakkelijke jongen voor een trainer en ik kan niet tegen mijn verlies en het gekke is dat ik in de jeugd mijn boosheid kon omzetten in goed voetbal, terwijl dat nu tegen me werkt. Daar zal ik iets aan moeten doen, dat weet ik. Maar ik heb gelukkig dit jaar nog geen geel opgelopen wegens praten, dus eer zit progressie in.”

Een grote glimlach vult de kantine. Met zijn innemende eerlijkheid zegt Coen dat Dongen aanstaande zondag met 3 – 1 gaat winnen: ‘Ik ben er niet bij , helaas, maar dinsdag weer volle bak trainen en terugkomen op niveau “
Hij geeft me een hand en zegt dat hij nog verplichtingen heeft, maar voordat hij de kantine uitloopt roept hij me nog toe : “Enne oh ja,….Daantje scoort 3x “

Weer die grote glimlach en hij is weg.

Voor de liefhebbers !!!

ZONDAG                  25-11-2007