Van Bree en Dongen eind van seizoen uit elkaar
vrijdag 21 december 2007 - 08:55

In onderling overleg tussen bestuur en trainer Mart van Bree is besloten dat het contract niet wordt verlengd.
Beide partijen hebben zich eenstemmig geconformeerd aan het besluit.
Na 1 jaar Hoofdtrainer Jeugd en 4 seizoenen Hoofdtrainer Senioren heeft Mart van Bree  zijn staat als ( opbouw ) trainer meer dan waargemaakt. Hij kreeg in een zeer moeilijke periode de verantwoordelijkheid over de selectie en zijn opdracht was om met het toenmalige materiaal ( uitsluitend dongense jongens ) handhaving in de 2e klasse te bewerkstelligen en continu´teit te waarborgen voor de toekomst.
In zijn eerste 2 seizoenen als hoofdtrainer werd de eerste doelstelling bereikt. Met een uiterst jonge groep ging hij zijn derde seizoen in om minimaal een periodetitel te halen. Dit lukte niet, maar op het einde van dat seizoen spraken de TC en de spelers hun vertrouwen uit naar van Bree en in het oogstjaar 2007 / 2008 zouden alle wijze lessen van van Bree op hun plaats moeten vallen.
Tot op heden lukt dit erg goed en Dongen weet haarzelf te handhaven in de kop van het klassement. Daarnaast is de eerste periode in handen van onze club gekomen.

De TC wil via deze weg benadrukken dat zij onder de indruk is geweest van de enorme inzet, die van Bree al deze jaren toonde. Hij zette zichzelf meestal op het het 2e plan en de TC heeft deze passie voor het voetbal altijd erg gewaardeerd.

Waarom dan toch afscheid nemen van een trainer die deze prestaties neerzet.
De beslissing is niet over een nacht ijs genomen. Na een aantal bijeenkomsten hebben van Bree en het bestuur besloten om elkaar vrij te maken voor nieuwe uitdagingen. Vanuit het perspectief van van Bree is het voor hem tijd om hogerop te gaan en vanuit het perspectief van VV Dongen is het tijd om de continu´teit te waarborgen door de spelersgroep een  nieuwe impuls te geven.

Wij hopen dat Mart van Bree zijn talenten in een mooie club kan gaan etaleren.
De club wenst hem ten eerste veel succes met de begeleiding van de selectie voor de rest van het seizoen en wenst hem succes met het vinden van een nieuwe club.