Dongen B2 komt goed weg in Oosteind
maandag 28 januari 2008 - 15:20

Zaterdag 26 januari stond er een van onze derby’s op het programma tegen OVV’67 uit Oosteind, het was tevens ook de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie en moest dan ook niet anders als gewonnen worden om een goede  startpositie te krijgen voor het kampioenschap dat zeker als doel gezien mag worden deze competitie.

Het begon echter heel anders, we kregen totaal geen grip op de wedstrijd en lieten OVV voetballen. Nergens klopte het:  voorin kon de bal niet goed vastgehouden worden, het middenveld kwam combinerend veel te kort en de verdediging straalde heel weinig vertrouwen uit.

Beide teams kregen heel weinig kansen en hadden  veel lichte overtredingen nodig om het slechte spel te compenseren.

Maar halverwege de eerste helft ging het dan toch mis, OVV brak door middel van een snelle counter door onze verdediging en faalde niet oog in oog met Remi.

Dongen leek totaal niet te kunnen reageren op deze achterstand en liep wederom weer tegen een counter op van OVV en de spits ronde deze kans even koelbloedig af als ervoor, 2-0. Dongen had nog 1 doel voor de rust en dat was niet nóg  meer schade oplopen. Stefan probeerde het nog een keer van zeer grote afstand en schoot verwoestend op de bovenkant van de lat.

Een grote opsteker was dan ook de lange trap van keeper Remi precies in de loop bij Rik die hem erg goed over de doelman stiftte.

Ruststand: 2-1

In de rust werden bracht Rens 3 nieuwe spelers het veld in. Het team heeft zichzelf zo goed als mogelijk weer geprobeerd te motiveren voor de 2e helft want met minder dan een overwinning wilde niemand genoegen nemen.

De ingebrachte spelers en de aanvallendere speelsstijl pakte al gelijk goed uit. Rinse gaf veel  rust en vertrouwen achterin en Tim bracht aanvallend erg veel.

Ovv kon niet antwoorden op de grote druk die Dongen  zette.

Al heel vroeg in de 2e helft wist opnieuw Rik een goede zelf opgezette aanval te verzilveren door de bal laag in de hoek te schuiven en de keeper van Ovv kansloos te laten.

Dongen had nog 1 doelpunt nodig en was zeker niet van plan om gas terug te nemen, dit resulteerde in lange actie van Rik die de bal vervolgens niet vol raakte maar genoeg om de doelman te passeren en zijn 3e doelpunt aan te tekenen.

Vervolgens ging Dongen weer vol op de verdediging spelen en loerde zo nu en dan op de counter maar verder dan de middenlijn kwam het niet meer door het zeer onverzorgde spel.

Ovv probeerde nog in de slotminuten een wanhopige poging tot scoren maar Remi was goed bij de les en voorkwam de gelijkmaker die ondanks het zeer matige spel erg onverdiend zou zijn geweest.

Door deze winst hebben we gelijk de aansluiting om het kampioenschap en kunnen we ons goed voorbereiden om volgende week PCP thuis te ontvangen, waar we zeker meer voetbal en strijd moeten laten zien want iedereen weet dat wij veel beter kunnen en moeten spelen dan dat we zaterdag laten zien hebben!

Lennart Roks, B2