Nabeschouwing Terneuzen - Dongen
maandag 11 februari 2008 - 19:34

Soms geeft winnen een gevoel van euforie !!!  Maar na de overwinning tegen Terneuzen was ik teleurgesteld door het gedrag dat ik na de wedstrijd moest aanschouwen. Ik houd absoluut niet van geweld en bij het zien van het bebloede gezicht va Sonny, kreeg ik oprecht de gedachte : “ Dit gaat helemaal nergens over ……ik kap hier mee “

Soms zijn uitslagen ontrechtvaardig en ja, daar wordt je dan niet goed van. Maar als dat dan moet uitmonden in een handgemeen , dan gaan dat mijn gevoel voor waarden en normen een tikkeltje te boven. Verliezen is een onderdeel van het leven en als het niet terecht is, gebeurt het nog. Talloze mensen zijn er stinkend rijk mee geworden: voor de duidelijkheid: met  die  onterechtheid en die moraal.

Ik wil hier mee aangeven dat alles zo relatief is als het maar zijn kan, maar dat  geeft niemand het recht om een ander op zijn bek te slaan: alleen maar omdat hij een partijtje voetbal heeft verloren.

Ten eerste vind ik dat het simpel om  iemand zomaar op zijn gezicht te slaan, die nog nooit iemand heeft kwaad gedaan….Sonny
Ten tweede moeten we ons realiseren dat we MAAR  met een amateursport bezig zijn. Een amateursport waar jonge gasten zich 3 a 4  keer in de week verschrikkelijk voor willen uitsloven.

Ten derde zou ik het dan ook geweldig vinden dat de mensen die zich graag willen conformeren aan geweld zich NOOIT  meer op of om een voetbalveld begeven. En te vierde wil ik eigenlijk niets meer zeggen, omdat daarover al genoeg woorden zijn vuil gemaakt.

Ik wil vanaf deze plaats mijn spelers complimenteren voor het behouden van de discipline na de escalatie. Ik wil het bestuur en de vrijwilligers van Terneuzen complimenteren voor hum adequate reactie en inlevingsvermogen.

En ik wil die mensen complimenteren, die  ondanks een vervelende middag, toch het fatsoen hebben gehad, om ons te feliciteren met de overwinning.

Ik wens Terneuzen en hun begeleiding al het goede toe en ik hoop, dat wij en zij alleen met mooie resultaten in het nieuws mogen komen., want voor mij is het alleen maar een heel mooi spelletje waarin je inderdaad je hart en ziel kan leggen, maar wat absoluut niet het allerbelangrijkste is !!.

Strijd is een kracht om te kunnen overleven
Maar overleven moet geen strijd zijn.
Het leven zou je die kracht moeten geven
Waardoor kracht zich over strijd ontfermt.

Frank van Heteren
Leider Dongen 1