Voorbeschouwing VV Oosterhout - VV Dongen
donderdag 14 februari 2008 - 13:29

Het eerste van Dongen blijft in de race voor het kampioenschap. Nadat we afgelopen zondag ontzettend gezwijnd hebben volgt er aanstaande zondag wederom een finale.

Ik moet er meteen aan toevoegen dat de mentale overwinning, afgelopen zondag totaal niets te maken had met mazzel..

Als je wedstrijden, zoals tegen Terneuzen weet te winnen dan betekent dat je steeds verder groeit in het geloof  om de beste te zijn.

Heel veel factoren hangen daarmee samen en de belangrijkste is dat de spelers hun committent naar elkaar uitspreken om het hoogste doel te bereiken. Daar kan geen trainer, leider of iemand anders van de staf iets aan doen ; dat kunnen de jongens alleen maar zelf.

Volwassen worden in het voetbal doe je samen, als team. Samen moet je ervoor zorgen dat alle nevenzaken zoveel mogelijk buiten de deur worden gehouden , zodat de focus maar op een ding kan blijven staan, namelijk : WINNEN !!!!

Oosterhout, de volgende tegenstander van Dongen staat op dit moment in de middenmoot met 10 punten en 1 wedstrijd achterstand op Dongen.

Het is een onberekenbare ploeg, waarbij veel om hun spits Arie Eijkelenboom draait.

Trainer Johan Gabriels is zelf aanhanger van het aanvallende voetbal en afgelopen zondag was hij tevreden over het vertoonde spel tegen koploper RCS, ondanks de 1 2 nederlaag.

Waarschijnlijk moeten we  het zo maar uitleggen dat Oosterhout zich alvast geprepareerd heeft op de confrontatie met Dongen.

In de thuiswedstrijd kon Oosterhout geen potten breken en was Dongen de sterkere ploeg en de 2 0 overwinning was daarvan een goede afspiegeling. Maar nu gaat het om de knikkers.

De competitie nadert het stadium van victorie en deceptie en alle ploegen zijn tot de tanden toe bewapend

De komende weken zijn cruciaal voor het verdere verloop van de competitie. Dongen hoeft dit jaar een keer niet naar onderen te kijken, maar de omgekeerde wereld brengt ook zorgen met zich mee. Alleen zijn dat andere spanningen dan die we gewend zijn.

De selectie is nagenoeg compleet, maar ik wil daar ook meteen aan toevoegen dat de 2e plaats  van het eerste elftal consequenties heeft voor ons 2e elftal.De luxe van de prachtige positie is ook te danken aan de inzet van de spelers van het 2 eelftal, die in een eerdere periode van blessures, klaarstonden om het 1e team te bemannen, waardoor hun eigen elftal uitgekleed raakte.

Maar ook dat heeft temaken met volwassen worden in het voetbal, want je doet het SAMEN !

ZONDAG  17-02-2008

VV OOSTERHOUT - VV DONGEN