Super Sunday voor Dongen tegen RCS
dinsdag 19 februari 2008 - 11:58

Wedstrijdsponsor is:

Nedcon Groep BV
Organisatie advies-arbodienstverlening-opleidingen&trainingen-personeelsdiensten
www.nedcon-groep.nl

Het is lang geleden dat VV Dongen mee heeft gedaan aan de strijd om het kampioenschap.

Dit seizoen is op meerdere fronten bijzonder.
De eerste periode werd in november behaald en dat betekende dat een van de  doelstelling van trainer Mart van Bree  al na 8 wedstrijden gestalte had gekregen.
Een aantal jongens, die vorig jaar nog in het 2e team speelden zijn dit jaar vaste waardes geworden voor het 1e team. En het is heel bijzonder dat VV Dongen, vanuit haar eigen opleiding jongens de kans geeft om de selectie te bereiken en dat zodoende dit resultaat kan worden neergezet.
Meer dan driekwart van de selectie bestaat uit dongense  jongens. Het is het resultaat van gericht beleid en van een gedegen organisatie.
Dat er op dit moment de vruchten geplukt kunnen worden van de ingeslagen weg, heeft te maken met geduld en hard werken.
In het bijzonder zijn de beide trainers, Mart van Bree en Tom Smits hiervoor verantwoordelijk. Daarnaast zorgt de technische commissie, onder leiding van Ton Janssens en Hans de Kuister, al jaren voor de continuďteit binnen de selectie.

Tempoversnellingen redden VV Dongen tegen Oosterhout
VV Dongen speelde afgelopen zondag in en tegen Oosterhout. Het was een wedstrijd met twee gezichten, waarin VV Dongen zich niet als kampioenskandidaat manifesteerde.
Het voetbal was, vooral in het begin van de wedstrijd erg onrustig en het ontbrak aan felheid.
Oosterhout had de wedstrijd al na 25 minuten in het slot kunnen gooien, maar verzuimde om VV Dongen de genadeslag te geven, waardoor er na 90  minuten geen schade was opgelopen t.o.v. koploper RCS, de tegenstander van aanstaande zondag.
VV Dongen wist zich door tempoversnellingen terug in de wedstrijd te spelen en onder leiding van Mathieu Kops en Stijn Biemans werd de weg naar het doel gevonden

RCS, de ploeg uit Oost – Souburg speelde net als VV Dongen haar wedstrijd gelijk.
Tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht werd 1 punt behaald en dat gaf VV Dongen de kans om in het spoor te blijven van de koploper.

Routine en jeugd kenmerkt RCS
RCS is een ploeg, waarin de inbreng van Dennis en Gerard de Nooijer van groot belang is.
Het is een geslepen ploeg.  Jong en oud lopen door elkaar heen en het lijkt erop dat de balans in de ploeg is gevonden.
In de uitwedstrijd wist VV Dongen met 1 – 4 te winnen, maar dat was in de beginfase van de competitie. RCS is dit jaar begonnen met een nieuwe trainer  ( Romeo Aerden ) en een aantal nieuwe spelers. De 1e periode werd in de middenmoot afgesloten, maar in de 2e periode wist het Zeeuwse team van de 7 wedstrijden 5 maal de winst te behalen en 2 keer gelijk te spelen..
Net als VV Dongen verloor dit team slechts twee wedstrijden.

Blessures en schorsingen kunnen VV Dongen parten spelen
Het verschil op de ranglijst van 2 punten maakt van dit onderlinge treffen een ouderwetse kraker.
Toch zal VV Dongen wellicht gehavend aan de strijd beginnen. Zoals het er nu uitziet zal VV Dongen het moeten stellen zonder Osman Erbas . De routinier liep tegen 2 gele kaarten ( is rood )  op en zal waarschijnlijk voor 1 wedstrijd geschorst zijn.
Een ander vraagteken is Ahmet Turkucu, de balvaste spits van de dongense formatie.
Hij moest zich afgelopen zondag al na 25 minuten laten wisselen met een hielblessure.
De medische staf kon op dit moment nog geen uitsluitsel geven over het wel of niet spelen.

Collectiviteit is de basis
VV Dongen is een ploeg, die ondanks haar jeugdige leeftijd, een bepaalde volwassenheid uitstraalt. Met de minst gepasseerde verdediging in haar klasse lijkt het erop dat VV Dongen de organisatie zo heeft staan dat elke tegenstander zich stukbijt op deze jonge ploeg.
Met een sterk middenveld en een snelle voorhoede heeft VV Dongen de wapens in huis om iedere tegenstander haar wil op te leggen. Maar de jongens van VV Dongen zijn nog niet zo ver dat ze een wedstrijd 90 minuten kunnen domineren.
Collectiviteit is de basis van dit team en onder leiding van Mart van Bree wordt er per wedstrijd bekeken hoe VV Dongen haar tegenstander gaat bestrijden.
Dat het aanstaande zondag een spannende wedstrijd gaat worden staat buiten kijf. Maar of het een “beauty” gaat worden, hangt helemaal af van de zenuwen en de mentale weerbaarheid van beide teams. In ieder geval is het SUPER SUNDAY in Dongen

Zondag :          24-02-2008

VV Dongen         -        RCS