Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing HVV ’24 - VV Dongen
donderdag 13 maart 2008 - 12:32

2

Nog 12 punten en dan is Dogen kampioen stond met een grote kop in het Brabants Dagblad van afgelopen maandag. Die uitspraak zou komen van ondergetekende en werd door een aantal leden niet in dank afgenomen wat ik best kan begrijpen.

Bij deze wil ik die uitspraak nuanceren en in de context plaatsen.

Eigenlijk is het heel simpel. Als je kampioensaspiraties hebt zal je moeten winnen en als er nog 5 wedstrijden te spelen zijn zal je minimaal 12 punten moeten halen om die aspiraties te bewerkstelligen. Het lijkt me in ieder geval heel raar als je in deze fase met 8 of 9 punten uit de komende 5 wedstrijden jezelf kampioen mag noemen. Maar het is een rare competitie waarin van alles gebeurd, dus ik kan er helemaal naast zitten. Dat de uitspraak een zekere druk op de spelers zou leggen vind ik persoonlijk een beetje onzin. De spelers zijn volwassen genoeg om te beseffen dat ze alles in eigen hand hebben en dat het knoeien van punten bij de eindafrekening je wel eens duur zou komen te staan. Dit geldt niet alleen voor Dongen, maar ook voor de naaste concurrenten.

Iedereen heeft een zwaar programma en als je de stand op de ranglijst bekijkt
STAND 
RCS              17  32  40 - 29
Dongen         17  31  34 - 21
SC 't Zand     17  28  29 - 27
RKDVC          17  27  31 - 34
IFC               17  25  30 - 23
Terneuzen     17  25  31 - 26
EBOH            17  23  28 - 28
HVV'24          16  22  31 - 26
Oosterhout     17  21  27 - 30
Madese Boys  17  18  21 - 42
Halsteren       16  14  28 - 35
RKsv RCD      17  12  27 - 36

zie je dat er t/m plaats 6  gestreden kan worden om het kampioenschap.

De huidige plaats op de ranglijst zegt in zoverre niets, want als je de prestaties van ’t Zand onder de loep neemt zie je deze ploeg langzaam maar zeker dichterbij kruipt. Als een sluipmoordenaar beweegt het team uit Tilburg zich door de competitie en behalen stiekem hun puntjes. Een geduchte concurrent die we nog op de Biezen ( 20-04-2008 ) mogen ontvangen. RCS en Dongen presteren op hetzelfde niveau en wisselen bijna wekelijks de wacht. En dat is nou precies wat de concurrenten willen. Twee honden vechten om een been….  Spelen in de luwte is in deze fase misschien nog wel beter dan continue in de schijnwerper van de top te staan. RKDVC presteert op dit moment wellicht beneden hun kunnen ( 2 verliespartijen in de 3e periode ) maar het team uit Drunen moet je niet afschrijven. Ze zullen voor hun laatste kans gaan. Als RKDVC aanstaande zondag wint van IFC zijn ze weer helemaal terug in de race en dan moeten ze op 30-03-2008 op de Biezen het opnemen tegen Dongen. Terneuzen lijkt de draad ook weer hebben opgepakt. Ik sluit niet uit dat dit technische team voor een verrassing gaat zorgen. Na vier opeenvolgende nederlagen herstelde het Zeeuwse team zich afgelopen zondag met een 3 – 0 winst tegen het geteisterde Madese Boys.

De kop van afgelopen maandag in het Brabants Dagblad had dan ook kunnen zijn

Nog 12 punten en dan is …………… kampioen

Vul in en kleur de plaatjes.!!!

Het grote voordeel voor Dongen is nog steeds dat ze in het bezit zijn van een periodetitel.

Met deze gedachte in het achterhoofd kunnen de jongens van Dongen iets minder gespannen spelen dan de naaste opponenten. Het allermooiste is natuurlijk om rechtstreeks kampioen te worden, maar Dongen blijft hoe dan ook volop in de race voor promotie. Het programma voor de nacompetitie is inmiddels bekend en die kunt u nalezen op onze website met de kop:

Nacompetitie 2008

Terugkomend op de wedstrijd van afgelopen zondag  tegen IFC blijkt eens te meer hoe het er in deze competitie aan toe gaat. Al twee keer dit seizoen is Dongen benadeeld door de scheidsrechter wat zomaar 4 punten kost.. In de thuiswedstrijd tegen RCD (  1 – 1 ) kregen de Dongenaren een penalty tegen, waar men tot op dit moment nog steeds niet weet waarvoor. Hoppakee…2 punten kwijt ! Afgelopen zondag , hatsjekidee, weer een ongelooflijk rare beslissing van de scheidsrechter. Ruim in de blessuretijd is Daan Andries aan de linkerkant van het veld in duel met zijn directe tegenstander en wint de bal. De rechtsbuiten van IFC struikelt en door zijn val gaat zijn arm uit de kom. Nu komt het ….Dongen is in balbezit en de scheidsrechter fluit af om de man van IFC te laten behandelen. Niets mis mee, maar nu komt de quizvraag ; Wie moet er na de behandeling de bal krijgen ?

Inderdaad, de opstuit bal moet richting Dongen gaan, want die waren in balbezit. Maar wat gebeurt er. De scheidsrechter laat de bal precies tussen een Dongen speler en een IFC man vallen. IFC  verovert de bal en die wordt Linéa recta voorgezet. Op het moment dat de bal wordt ingeschoten staat een speler van IFC passief buitenspel. Niks aan de hand. Maar het schot wordt “gekraakt “ en wordt door Rob Roovers gepareerd. De bal valt voor de voeten van de man, die niet mag deelnemen aan het spel. Hij hoeft niet na te denken en schiet de bal binnen !! Mari Leemans heeft tot ver na de wedstrijd met zijn vlag omhoog gestaan, maar de leidsman uit Rotterdam dacht waarschijnlijk dat Mari vervroegd vlaggetjesdag aan het vieren was en liet hem staan en gunde  hem zelfs geen blik….Hallekidee….2 punten pleite !!!
Zo gaat dat ! Dat hoort er nu eenmaal bij: “Sometimes you win en sometimes you lose “

Zaterdag treedt VVDongen aan tegen HVV ’24 uit Hulst.

HVV bezet op dit moment de 8e plaats met 22 punten. Ze hebben 1 wedstrijd minder gespeeld. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen Halsteren afgelast, en de week daarvoor werd er gelijkgespeeld tegen IFC. In hun thuiswedstrijden doet HVV het goed tegen de Brabantse ploegen. Oosterhout ( 3-1) , Madese Boys (8-2 ), SC ‘t Zand (3-2)  werden verslagen. EBOH Dordrecht werd met 3-2 naar huis gestuurd en Halsteren en IFC dwongen een gelijkspel af. In de derby’s gingen de HVV – ers ten onder. Terneuzen liep met 1 – 2 weg en RCS zelfs met 0 – 3 !!! Wat zeggen deze uitslagen ?  Niet zoveel, maar je kan het maar weten en misschien wel  belangrijker is dat de rust bij HVV is wedergekeerd na een tumultueuze periode.

In de Zeeuwse pers werd uitgebreid uitgeweid over conflicten binnen de selectie. Smullen voor de lezer, maar dodelijk voor de eenheid van een team. De problemen zijn intern opgelost en de koppen staan weer in dezelfde richting. Het geloof in eigen kunnen is bij de promovendus terug en daar moet Dongen rekening mee houden. Met een geslepen aanval en een geduchte supportersschare zullen de mannen uit Zeeuws- Vlaanderen Dongen tegemoet treden. Wat zet Dongen daar tegenover. Jason Keizer en Stijn Biemans hebben hun schorsing uitgezeten en kunnen weer aansluiten bij de selectie. Danilo Verus is nog niet fit, maar is wel in training en zal, hopelijk voor hem over een week of twee weer fit zijn. Mart van Bree heeft dus weer een redelijk bezette selectie en zal zijn tactisch oog de kost moeten geven om de juiste basiself het veld in te sturen. Zaterdag om 13:20 uur rijdt er een bus naar Hulst. Supporters die mee willen kunnen dit doorgeven aan Frank van Heteren 06 44 372 947. Mochten er nog meer mensen op eigen gelegenheid gaan dan kunt u de wedstrijd bezoeken op het volgende adres :

ZATERDAG                  22-03-2008
HVV ’24          -           VV DONGEN
AANVANG                   16.30 UUR

Sportpark HVV ‘24
Zandstraat 9
4561 SB  HULST
+31 (0114) 314273

Frank van Heteren
Leider Dongen 1