VOORBESCHOUWING VV DONGEN - RKDVC
woensdag 26 maart 2008 - 13:39

Wedstrijdsponsor: Henk Goos jr. - Alex Oomens

Het wordt de hoogste tijd dat er weer eens gevoetbald gaat worden. De jongens staan te trappelen om  de wei in te gaan, maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden. Laten we hopen dat er na 3 voetballoze weekenden weer eens achter de bal aangerend mag worden.

Tot twee keer toe werd de wedstrijd tegen HVVí24 afgelast. Deze wedstrijd wordt op 13 april ingehaald. Het hele programma wordt wel erg krap, want als er weer afgelastingen voordoen moeten we gaan uitwijken naar door de week spelen. Dit is natuurlijk het meest ongunstigste scenario, want iedereen heeft zijn verplichtingen door de week en het riekt meteen ook naar competitievervalsing. Gelukkig is het niet zover en zolang de weergoden ons gunstig gaan stemmen is er niets aan de hand.

Inmiddels heeft Terneuzen zich weer naar de kop van het klassement opgewerkt, nadat de Zeeuwen een 0-2 overwinning hebben geboekt tegen Halsteren. Daarbij moet worden aangetekend dat Terneuzen hun 28 punten hebben behaald in 18 wedstrijden, dus ze hebben er eťn meer gespeeld dan Dongen. Halsteren begint nu echt wel in de problemen te komen en lijkt met RCD uit Dordrecht de kandidaat om direct te gaan degraderen.

Zondag 30-03-2008 staat de wedstrijd tegen RKDVC op het programma.

De mannen uit Drunen presteren de laatste tijd niet echt naar behoren. In de laatste 4 wedstrijden sprokkelde het team 1 punt binnen.  In de derde periode staat RKDVC op de laatste plaats met 0 punten uit 3 wedstrijden. Toch is RKDVC een team om rekening mee te houden, cijfers zeggen in zoverre helemaal niets, want als je de verslagen van de laatste wedstrijden leest bemerk je dat het team veel pech  heeft gekend de laatste periode. Ze komen vaak voor het doel van de tegenstander maar het ontbreekt op dit  moment dij de Drunenaren aan geluk. Ik heb het gevoel dat ze zich tegen Dongen willen revancheren voor de rottige tijd, die ze de laatste tijd hebben gekend. Met een ijzersterke spits en een gedisciplineerde verdediging zal het voor Dongen moeilijk worden om de burcht te slechten. In de uitwedstrijd lieten de mannen uit Drunen zien dat ze over een sterk collectief beschikken, die het duel niet uit de weg gaat.

Gelukkig heeft Dongen ook deze eigenschappen in huis en dus zal het een strijd der Titanen worden.

Hard werken, veel fysiek en misschien goed voetbal. Dat zijn de ingrediŽnten voor weer een nieuwe episode in dit toch al fantastische seizoen   Aanvang 14.30 uur

Frank van Heteren
Leider VV Dongen 1