Dongen A1 scoort voor aanvang wedstrijd!
maandag 31 maart 2008 - 08:05

Dongen A1 had afgelopen zaterdag geen ideale wedstrijdvoorbereiding. Zij betrapten een veelpleger die op strooptocht was in de kleedkamers bij v.v. Dongen.

Berichtgeving Brabants Dagblad:

Dongense voetballers grijpen dief in kraag

maandag 31 maart 2008 | 04:05

DONGEN - Voetballers van VV Dongen hebben zaterdagmiddag na een zoekactie zelf een dief gearresteerd.

De 22-jarige veelpleger uit Tilburg had allerlei spullen uit de kleedkamer aan de Minister Goselinglaan gestolen. Zeven voetballers waren de dupe geworden van deze roofactie.

De voetballers hadden de Tilburger al betrapt in de afgesloten kleedkamer. De Tilburger had direct de benen genomen, waarna de zoekactie werd gestart. De Tilburger bleek zich te hebben verstopt in een schuurtje bij een woning in de Ruys de Beerenbrouckstraat. Toen hij daar werd gevonden, gaf de man zich over en wilde de buit teruggeven. Op voorwaarde dat de politie niet gebeld zou worden. Daar gingen de voetballers niet mee accoord.

De dief had onder meer contant geld uit de kleding gestolen van spelers. Het totale bedrag was ongeveer 130 euro. Ook had de verdachte een mobiele telefoon buitgemaakt. Alle spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de diverse eigenaren.

De man zit vast. De politie stelde vast dat het om een zeer actieve veelpleger gaat.

Berichtgeving BN DE STEM:

Jeugdvoetballers Dongen grijpen dief in de kraag

zondag 30 maart 2008 | 16:55 | Laatst bijgewerkt op: maandag 31 maart 2008 | 08:02

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

31 mrt 2008, 07:17 - DONGEN - Voetballers van VV Dongen hebben zaterdagmiddag een 22-jarige veelpleger uit Tilburg aangehouden.

De dief was op strooptocht in een van de afgesloten kleedkamers van sportpark De Biezen, toen hij werd betrapt. Hij wist weg te komen en een groepje (jeugd)voetballers ging achter hem aan. De Tilburger verstopte zich in een schuurtje bij een woning in de buurt. Nadat zijn achtervolgers hem hadden omsingeld, gaf hij zich over.

Hij beloofde de buit terug te geven, mits de voetballers geen aangifte zouden doen. Dat feest ging niet door.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd duidelijk dat de verdachte een zeer actieve veelpleger is. Hij is aangehouden en vastgezet. Zijn buit bestond uit 130 euro contact geld en een mobiele telefoon. Er waren zeven gedupeerden. Zij hebben hun spullen inmiddels allemaal terug.