Inbreker gepakt door A1
maandag 31 maart 2008 - 09:50

Ik loop nu toch al een aantal jaren mee binnen onze vereniging maar afgelopen zaterdag heb ik het meest bizarre verhaal meegemaakt uit mijn geschiedenis bij Dongen.

In een kort moment is de kleedkamer onbewaakt niet afgesloten geweest. Dat zal bij meerdere team weleens gebeuren. In de 5 minuten die dat hooguit heeft geduurd, heeft een ongewenst persoon kans gezien ongezien in de kleedkamer te komen. Ik heb zonder te weten dat hij zich daar binnen bevond, de kleedkamer weer afgesloten. Toen we terugkwamen van de warming-up, draaide ik de kleedkamer weer open en kwam deze persoon de kleedkamer uitstappen. Heel snel was er het besef dat hij hier niet thuishoorde. Hij zette het op een rennen en het hele team is er achteraan gegaan. Na allerlei geklim over schuttingen en schuurtjes, wist het team deze man te overmeesteren. Een tweetal vrijwilligers heeft deze man staande gehouden en deze overgedragen aan de politie. Verschillende jongens waren spullen kwijt,. Daarvan is na de wedstrijd aangifte gedaan.

Allereerst de complimenten aan de jongens en trainer van de A 1 die achter deze man zijn aangegaan en die zich daarbij zeer beheersd hebben gedragen. OOk dank aan de andere vrijwilligers, die hen hebben ondersteund bij het aanhouden van deze man. En dank aan de politie die zeer snel ter plaatse was.

Van de ander kant ook dus meteen een waarschuwing dat er veel vreemde mensen op ons complex rondlopen die niet allemaal iets goeds in de zin hebben. Het voorval afgelopen zaterdag bewijst eens te meer dat we dus allemaal moeten opletten  en dat je er dus ook zelf voor kunt zorgen dat zo'n man niets vindt.

Zorg dat je geen waardevolle spullen meeneemt naar het sportpark. Verzamel geld, horloges en mobieltjes voor de wedstrijd in en zorg dat deze op een veilige plaats terecht komen. Bij Dongen hebben we kluisje hiervoor in de kantine. DE sluetel kun je tegen een borg van 5,- achter de bar krijgen. Zie je mensen of dingen gebeuren, die je niet vertrouwd? Waarschuw dan iemand van het bestuur of de jeugdcommissie of zaterdagsdienst en kijk goed  zodat je later ook informatie kunt geven aan de politie.

Gelukkig is deze inbreker gepakt door oplettendheid en volhardendheid van het team. Knap werk. Voorkomen is echter beter dan genezen.  Een tip voor ieder team.

Anja Hartmans